AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 24.6.2023

Janne-Pekka Laine tietää millä Hakan kurssi kääntyy – ”Pienet asiat pitää kääntää eduksemme”

Janne-Pekka Laine tietää millä Hakan kurssi kääntyy – ”Pienet asiat pitää kääntää eduksemme”

Janne-Pekka Laine uskoo Hakan kurssin kääntyvän. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka lähti pienelle kesätauolle kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Janne-Pekka Laine on kuitenkin luottavainen, että kurssi kääntyy.

Hakalle arvottiin viikolla vastustaja Konferenssiliigan ensimmäiselle arvontakierroksella. Arpa heitti Hakalle vastustajaksi pohjoisirlantilaisen Crusaders FC:n. Laineen mukaan arpa otettiin Hakan leirissä hyvillä mielin vastaan.

- Ihan tyytyväisiä, siinä oli niitä vaihtoehtoja, viitisen kappaletta, ketä voisi tulla. Sanotaan näin, että ei siinä ollut erityisiä toiveita, että kuka tulisi vastaan. En ole Pohjois-Irlannissa käynyt ja tiedän, että futiskulttuuri on Briteissä aika siistiä, niin varmasti tulee hieno peli pelata. Sanotaan, että ei ole mikään ylitsepääsemätön este. Uskon, että meillä on hyvät tsäänssit ottaa voitto ja mennä vaikka jatkoon, Laine toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Haka pääsi ennen edellistä liigaotteluaan hieman hengähtämään pitäen viikon loman ennen kuin joukkue pelasi maanantaina harjoituksiin. Laineelle pieni huili tuli tarpeeseen.

- Aika rankka tuo viimeinen kuukausi, ei oikein mikään onnistunut ja itsekin tuli pelattua paljon minuutteja, joten pieni tauko teki hyvää kropalle ja totta kai myös päälle, kun ei oikein sujunut. Tietyllä tapaa saa ajatuksia vähän muualle ja nyt enemmän perustreeniä alle ja ehkä itseluottamusta sitä kautta. Ottelutahti oli sen verran kova, että siinä ei ehtinyt kunnon treenejä vetämään. Se oli sellaista, että palaudutaan ja sitten taas mennään. Ihan hyvä mahdollisuus nyt lähteä tietyllä tapaa puhtaalta pöydältä.

Viime kaudella Haka pystyi kääntämään tiukkoja pelejä edukseen, mutta tällä kaudella kurssi on ollut päinvastainen. Toisaalta Hakalle osui myös viime kaudella kuuden ottelun voitoton putki ennen maajoukkuetaukoa ja sen jälkeen joukkueen liito kantoi sen Veikkausliigassa neljänneksi ja Eurolopputurnauksen voittoon. Laine tietää, että kurssi on mahdollista kääntää myös tällä kertaa.

- Pienet asiat pitää kääntää meidän eduksemme. Jos ottaa viimeisen kuukauden, niin oli tosi heikkoa tekemistä kokonaiset matsit. Mutta jos katsoo alkukautta, niin siinä oli monta peliä, jotka olisivat voineet kääntyä. Mentiin möhlimään 2-0 ja sitten päättyi 2-2 ja 1-0 ja ihan vikalla minuutilla 1-1.

- Tietyllä tavalla uskon, että kun pääsemme aloittamaan nollilta, niin löytyy koko jengiltä se pelirohkeus ja vire takaisin. Pienet asiat on pakko ruveta hoitamaan paremmin, että ei tule nukahduksia ja viime hetken maaleja. Ylipäätään puolustuspelaamisessa on niin paljon parannettavaa, että se on se lähtökohta, että siihen keskitytään, Laine painottaa.

Laineen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia