AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 15.6.2023

​"Sama tilanne Huuhkajissa kuin oli AC Ouluun tullessani" – Noah Pallas etenee askel kerrallaan

​"Sama tilanne Huuhkajissa kuin oli AC Ouluun tullessani" – Noah Pallas etenee askel kerrallaan

Noah Pallas Huuhkajien harjoituksissa Slovenia-ottelun alla. (Kuva: Mira Lönnqvist)

AC Oulun puolustajan Noah Pallaksen ura on ollut vahvassa nousukiidossa jo toista vuotta ja nyt Pallas on hakemassa vastuuta Huuhkajissa ensi kertaa myös EM-karsintaotteluissa.

Pallas sai ensimmäisen kutsunsa Huuhkajiin vuodenvaihteessa ja pelasi myös Portugalin leirillä ensimmäisen A-maaottelunsa Viroa vastaan. Pallas oli mukana myös keväällä EM-karsintojen avauksessa, mutta lisävastuuta ei tuolloin irronnut.

Nyt kutsu kävi siis kolmatta kertaa ja toimintaympäristö alkaa olla tuttu.

- Kyllähän se ensimmäinen kerta aina jännittää ja hiukan jännitti nytkin, kun tapaa taas joitain pelaajia ensi kertaa. Mutta ehdottomasti hienoa olla taas mukana, Pallas kertoo.

Pallas on toki mukana hakemassa vastuuta myös otteluissa, mutta suhtautuu samalla realistisesti omaan asemaansa.

- Minulla on nyt sama tilanne Huuhkajissa kuin oli aiemmin AC Oulussa sinne tullessani. Pitää vähitellen ansaita vastuuta ja peliaikaa, ei mitään saa valmiiksi annettuna. Täytyy myöntää, etten voi hirveästi olla yllättynyt ellen näissä tulevissa peleissä peliaikaa saa, mutta parhaani harjoituksissa totta kai teen.

KäPa-kasvatti pelasi vielä kaudella 2021 Kakkosessa, mutta on viimeisen reilun vuoden aikana tehnyt ryminällä nousua parrasvaloihin.

- Haettiin silloin paikkaa Veikkausliigasta ja AC Oulu oli ainoa, joka oli valmis antamaan mahdollisuuden. Siinä päätös sitten tehtiin ihan parin päivän sisällä, Pallas kertaa.

- Uusi kaupunki ja uusi ympäristö, jossa olin ensi kertaa omillani ja CV ei ollut ihan sellainen, että olisin kävellyt suoraan avaukseen… Paikka piti vähitellen ansaita. Voi kyllä sanoa suoraan, että se päätös siirtyä silloin Ouluun on ollut ylivoimaisesti paras urallani.

Sinänsä hyppääminen Huuhkajiin AC Oulusta ei pelillisesti ole Pallaksen mukaan vaikeaa – ainakaan hänen pelipaikallaan puolustuksen laidalla.

- Pelillisesti ei isoja eroja ole. Maajoukkue on välillä pelannut neljän linjalla ja välillä wingbackeilla, mutta sama se on ollut AC Oulussakin. Molemmissa saa myös aika paljon vapauksia etenkin pallon kanssa, Pallas vertaa.

Vaikka peliminuutit varmasti ovat tiukassa, niin tavoitteita ja unelmia toki pitää olla. Perjantain Slovenia-ottelu yli 30 000 katsojan edessä olisi kokemuksena 22-vuotiaalle puolustajalle vertaansa vailla.

- Isoin yleisö jonka edessä olen pelannut oli varmaan viime kaudella HJK:ta vastaan. Keväällä Pohjois-Irlantia vastaan olin kokoonpanossa, mutten kentällä. Se on tähän asti isoin yleisö, jonka olen vaihtopenkinkään puolelta kokenut.

- Olisihan se ihan mahtavaa päästä pelaamaan tuollaisen kotiyleisön edessä. Pelaaminen olisi myös taas askel eteenpäin ja tällaisessa tilanteessa samalla pieni lahjakin. Varmasti tuntuisi hienolta ennen peliä ja sen jälkeenkin, itse pelissä sitä ei varmaan sen enempää miettisi, Pallas pyörittelee.

Askelet eteenpäin ovat olleet nopeita ja jo kutsut Huuhkajiin ovat isoja sellaisia.

- Itseluottamista ja energiaa tästä saa paljon lisää ja totta kai tavoite on koko ajan mennä uralla eteenpäin.

Pallas on kuitenkin joukkuepelaaja viimeisen päälle ja tuleviin EM-karsintaotteluihin päätavoitteet eivät ole henkilökohtaisia vaan keskittyvät joukkueen menestymiseen.

- Totta kai ensimmäistä peliä lähdetään voittamaan. Slovenia on hyvä joukkue, mutta kotiyleisön edessä meidän pitää lähteä hakemaan voittoa ja sen ottaminen pitäisi myös olla mahdollista. Sen jälkeen sitten maanantaina vielä kolme pistettä San Marinolta eli kuutta pistettä lähdetään tavoittelemaan, Pallas naulaa.

Lisää uutisia