vko.23 // 7.6.2023

Inter jatkoi voittoputkeaan (FC Inter-KTP 2-1)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter lopetti kotiotteluiden putkensa keskiviikkona tyylillä, kun se kaatoi Veritas Stadionilla KTP:n maalein 2-1.

Turkulaisryhmä jatkaa näin ollen kotipyhätössään ilman tappioita ja kasvatti voittoputkensa Veikkausliigassa kolmen matsin mittaiseksi.

Inter pääsi tauolle maalin johtoasemassa, kun Darren Smith nikkasi 22. peliminuutilla Selectin maaliin. Tilanne syntyi hyvästä paikkaa tulleen vapaapotkun jälkitilanteesta. Osuma oli liukkaalle kärkimiehelle liigassa jo kauden kuudes. Muutoin ensimmäinen jakso oli Interin osalta suhteellisen tapahtumaköyhä hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue sai luotua pari vaarallista tilannetta, mutta Eetu Huuhtanen jatkoi varmoja otteitaan Sinimustien tolppien välissä.

Ottelun iso kulminaatiopiste nähtiin, kun kotkalaisten Miska Rautiola kaatoi – alimpana miehenä – läpiajoon kikkailleen Bismark Ampofon. Tuomari ei epäröinyt kauaa, vaan nosti tahallisesta rikkeestä suihkukomennukseen velvoittaneen punaisen kortin. Mikael Almen asettui pallon taakse ampumaan kyseisen tilanteen vaparia noin 25 metristä. Topparin vasurikuti otti sopivan kimmokkeen muurista ja painui vastuttamattomasti alakulmaan.

Inter pääsi miesylivoimansa avustuksella vyöryttämään hyökkäyksiä, mutta maalitilanteet menivät tuhlailuksi ja kuuluisissa viimeisissä ratkaisuissa oli parantamisen varaa. KTP:n klassinen kavennusmaali näki päivänvalon 7o. minuutilla, kun Matias Paavola pääsi puskemaan laadukkaan sivuvaparista tulleen keskityksen verkkoihin maalinedusruuhkasta.

Inter jatkoi takaiskun jälkeen hyviä vähintäänkin tasamiehisiä hyökkäyksiä, mutta nyt vierailijat olivat vain maalin päässä ryöstöstä. Suurta maaliuhkaa omaan päähän ei tullut, mutta kuumotusta lietsoi loppuvihellykseen asti jatkunut oma tuhlailu. Inter nousi voittonsa ansiosta sijalle kuusi.