AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2023

KuPS:n juhlavuosi näkyy myös Kuopion korttelimuseossa

KuPS:n juhlavuosi näkyy myös Kuopion korttelimuseossa

KuPS juhlii satavuotista taivaltaan monin tavoin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion korttelimuseon kesän näyttely Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa sai innoituksensa vuonna 2020 julkaistusta teoksesta Kunnian kentät – kirja savolaisista jalkapallopyhätöistä ja juhlistaa osaltaan KuPSin 100-vuotista taivalta.

Viime syksynä avautunut ja 17. syyskuuta saakka avoinna olevassa näyttelyssä syvennytään jalkapalloilun historiaan maakunnan mielenkiintoisimpien pelikenttien, legendaaristen pelaajien ja ansiokkaan kasvattajaseuratyön kautta.

- Tiivistetysti näyttely kertoo jalkapallokulttuurin leviämisestä Pohjois-Savossa ja lajin vaikutuksesta niin pelaajiin, harrastajiin kuin katsojiinkin, näyttelyn kuratoinut Kuopion kulttuurihistoriallisen museon intendentti Pekka Kankkunen kertoo KuPS:n verkkosivuilla.

Alueen menestyneimpänä joukkueena ja juhlavuotensa kunniaksi KuPSilla on näyttelyssä merkittävä rooli ja seuran historiaa esitellään läpi näyttelyn mielenkiintoisin esinein. Tällaisia esineitä ovat mm. Vuoden 1958 mestaruuspokaali ja Suomen mestaruuden KuPSille lokakuussa 2019 ratkaisseet Ilmari Niskasen nappulakengät. Katettuna on lähes koko seuran 100-vuotinen historia alkuajoista viimeisimpiin mestaruuksiin. KuPS on myös pohjoissavolaisista seuroista ainoa, jolle on näyttelyssä omistettu kokonaan oma huone.

Lisää uutisia