AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2023

"Rahkeet riittävät kuuden sakkiin" - KTP:n Johannes Laaksonen luottavaisena kauteen

"Rahkeet riittävät kuuden sakkiin" - KTP:n Johannes Laaksonen luottavaisena kauteen

Johannes Laaksonen on KTP:n kokeneimpia pelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP lähtee nousijajoukkueena haastajan asemasta Veikkausliigakauteen, mutta tavoitteet joukkueella ovat muualla kuin pelkässä säilymisessä.

Kaksi edellistä käyntiä Veikkausliigassa ovat KTP:lla jääneet yhteen kauteen, mutta kokenut keskikenttämies Johannes Laaksonen näkee, että nyt eväät ovat selkeästi paremmat.

- Kaikki lähtee siitä, että meidän pitää voittaa pelejä. Lähtökohdat edellisiin liigavisiitteihin verrattuna ovat niin paljon paremmat. Joukkueen runko on ollut pitkään kasassa ja sitä on vahvistettu hyvillä täsmähankinnoilla, Laaksonen tuumaa Kymen Sanomissa.

- Joukkue on paras kokonaisuus, minkä jaksan muistaa. Rahkeet riittävät kuuden sakkiin, vaikka kaikki puhuvat vain säilymisestä. Siihen kuuden joukkueen pääsyyn voisi olla jo tyytyväinen, hän jatkaa.

KTP:n esitykset alkukaudella ovat olleetkin vähintään lupaavia.

- Liigacupin pelit antoivat viitteitä siitä, että pystymme kilpailemaan mitä joukkuetta vastaan tahansa, Laaksonen toteaa.

KTP hävisi viime kaudella vain yhden kotiottelun Arto Tolsa -areenalla. Sekin oli kauden päättävä kamppailu TPS:aa vastaan, millä ei suurta pelillistä merkitystä ollut. Nyt vastus kovenee, mutta silti joukkue haluaa pitää kiinni maineestaan hyvänä kotijoukkueena.

- Haluamme tehdä Arto Tolsa -areenasta paikan, jossa meitä vastaan on veemäistä pelata. Prässäämme aktiivisesti ja taistelemme irtopalloista, Laaksonen lupaa.

Laaksonen myös tietää mitä menestyminen vaatii. Kaapissa on mestaruus ja myös muunvärisiä mitaleita sekä Suomen Cupin voitto.

- Kokeneiden pelaajien merkitys ja vastuu tulee esiin vaikeina aikoina. Silloin on noustava esiin ja näytettävä, mitä voittaminen vaatii. Meillä on myös hyvä kapteenisto, johon luotan täysillä, Laaksonen sanoo.

KTP avaa Veikkausliigakauden keskiviikkona 5.4. kotiottelulla AC Oulua vastaan.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia