AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2023

Asiantuntijatehtävät uusi kokemus Mika Hilanderille – ”Jännittää ihan hirveästi”

Asiantuntijatehtävät uusi kokemus Mika Hilanderille – ”Jännittää ihan hirveästi”

Mika Hilanderia jännittää uusi rooli asiantuntijana. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kauteen hienon pelaajauransa päättänyt Mika Hilander astuu tällä kaudella uuteen rooliin, kun hän toimii yhtenä Ruudun asiantuntijana. Hilander myöntää, että uusi rooli aiheuttaa perhosia vatsassa.

Hilander pääsi mukaan Ruudun vahvaan asiantuntijakaartiin ja hän odottaa innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan.

- Haastatteluiden kautta aukesi tällainen paikka. Se on kiinnostanut aina vähän, että voisi olla kivaa ja haastavaa duunia tulevaisuudessa. Nyt aukesi paikka, niin lähdettiin kokeilemaan, Hilander avaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Pelikentillä Hilander tunnettiin kylmänviileänä ja suulaana persoonana, mutta uudet tehtävät hieman tuovat ylimääräistä kutinaa.

- Minua ainakin jännittää nuo hommat ihan hirveästi. Minua ei pitkään, pitkään aikaan tässä kohtaa futiskautta ole jännittänyt näin paljon kuin ensi viikolla alkava sarjakausi ja studiolähetykset. Ei minulla niin suuria odotuksia ole, menen niin uuteen hommaan, en ole ikinä tehnyt tuollaisia töitä, niin avoimin mielin kohti tuntematonta, otetaan se vastaan, mitä sieltä tulee. Koetan olla oma itseni, niin katsotaan mihin se siitä kehkeytyy ja etenee.

Suorat lähetykset eivät Hilanderia pelota.

- Niinhän se pelihommissakin meni, että ei ole sitä toista ottoa niin sanotusti. Ei se mitään, jalkapallo on tuttu laji ja ihmiset, kenen kanssa tulen tekemään töitä ovat tuttuja. Ei kai se kovin vaarallista voi olla.

Pitkän pelaajauransa aikana Hilander on ehtinyt pelata niin satojen pelaajien kanssa yhdessä kuin vastaan. Peliuran muistijälki on vielä tuore, jonka hän toivoo välittyvän myös lähetyksissä.

- Toivottavasti sen saa tuotua esille, että tuntee pelaajien vahvuuksia ja heikkouksia, persoonia. Siinähän se osaaminen punnitaan, että saako ulos ne ajatukset oikein.

Hilanderin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia