AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.12 // 26.3.2023

U18-pojat taipui Itävallalle Portugalin turnauksessa

U18-pojat taipui Itävallalle Portugalin turnauksessa

"Lundis" myönsi Itävallan ansainneen voittonsa. (Kuva: Juha Tamminen)

U18-poikien maajoukkue kärsi Portugalin turnauksessa 0–2-tappion Itävallalle sunnuntaina.

Suomi lähti otteluun täysin erilaisella kokoonpanolla kuin turnauksen avausottelussa Georgiaa vastaan, ja kentällä oli 11 uutta pelaajaa.

Itävalta iski avausjaksolla kahdesti puolen tunnin molemmin puolin ja tämä muodostui lopulta ratkaisuksi. Päävalmentaja Peter Lundberg myönsi, että Itävalta oli tänään parempi joukkue. Lundberg odotti ottelusta, että pienellä kentällä pelattu peli tulisi olemaan varsin fyysinen koitos.

- Tiesimme, että ottelussa tulisi olemaan paljon kaksinkamppailuja, sillä Itävalta pelaa suoraviivaista peliä ja prässää aggressiivisesti. Minusta me loimme ensimmäisellä puoliajalla pari hyvää maalipaikkaa, minkä lisäksi yksi selvä pilkku jäi viheltämättä. Oli pettymys, ettemme tehneet paikoistamme yhtään maalia, Lundberg analysoi Palloliiton verkkosivuilla.

Päävalmentajan näkemyksen mukaan Itävalta oli parempi joukkue ennen muuta bokseissa.

- Bokseissa pelit ratkotaan. Heillä oli kolme hyvää maalipaikkaa, joista he tekivät kaksi maalia korkealaatuisilla viimeistelyillä. Niistä syntyi ero joukkueiden välille ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika oli meiltä kokonaisuudessaan varsin heikko, emmekä pystyneet ottamaan kontrollia riittävästi liikuttaaksemme palloa sivuttaissuunnassa ja hyödyntääksemme Itävallan heikkouksia.

- Tietysti se on ymmärrettävää, sillä moni meidän pelaajistamme pelasi yhdessä ensimmäistä kertaa. Debytanttejakin oli pari, joten on vaikeaa tehdä kaikkea täydellisesti. Jotkin asiat, kuten vastahyökkäyspelaamisemme, onnistuivat tänään hyvin, mutta kokonaisuudessaan meidän pitää kehittää pelaamistamme erityisesti oman boksimme alueella. Kehitettävää löytyy myös hyökkäyspelaamisestamme. Meidän pitäisi kyetä kontrolloimaan palloa pitempijaksoisesti ja laadukkaammin, jotta voimme vastata tiistain Portugali-ottelun haasteeseen. Lundberg summaa.

Suomi pelaa Portugalin turnauksen päätösottelunsa tiistaina, jolloin vastaan asettuu isäntämaa.

vko.49 // 8.12.2023
vko.49 // 8.12.2023
Lisää uutisia