AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.12 // 21.3.2023

U17-pojat avaa EM-jatkokarsintaturnauksen keskiviikkona - vastassa Espanja

U17-pojat avaa EM-jatkokarsintaturnauksen keskiviikkona - vastassa Espanja

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue avaa EM-jatkokarsinnat Turkissa huomenna keskiviikkona.

Minihuuhkajat saa heti kovan mittarin, kun vastaan asettuu Espanja. Suomi matkusti Turkkiin sunnuntaina, ja parin viime päivän ajan joukkue on jatkanut valmistautumistaan karsinta-avaukseen.

– Maanantaiaamupäivänä verryttelimme ja harjoittelimme erikoistilanteita, illalla vedimme toiset treenit matsistadionilla. Tänään oli viimeistelyharjoituksen aika. Olemme tehneet täällä sen, mitä suunnittelimme.

- Muutamalla pelaajalla on pikkuvaivoja, mutta muuten valmistautumisemme on sujunut hyvin, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Lehtolan mukaan joukkueessa on tällä hetkellä innokas ja positiivinen ilmapiiri. Päävalmentaja ei ole ainakaan toistaiseksi havainnut jännitystä pelaajissaan.

– Matsiaamuna kaikki voi toki olla toisin, mutta uskon, että pelaajillamme on mieletön halu tehdä urotekoja huomenna. Uskon myös, että pojat haluavat pitää kiinni omasta pallollisesta pelistämme, vaikka joudumme välillä ottamaan rajustikin vastaan. Siitä tulee haastavaa, mutta meidän täytyy pystyä haavoittamaan Espanjaa.

Suomen ottelut EM-jatkokarsintaturnauksessa (Suomen aikaa):

Ke 22.3. 11:00 Espanja – Suomi, Manavgat
La 25.3. 11:00 Saksa – Suomi, Manavgat
Ti 28.3. 13:00 Suomi – Turkki, Manavgat

Karsintojen kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Unkarissa touko-kesäkuussa 2023.

Lisää uutisia