vko.06 // 12.2.2023

IFK Mariehamn ja KTP tasapeliin vauhdikkaan alun jälkeen

Dé iski pilkulta Grönvttin avausmaalin Liigacupissa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn ja KTP tasasivat pisteet sunnuntaina Liigacupin A-lohkon ottelussa Wiklöf Holding Arenalla.

IFK Mariehamn avasi ottelun vahvasti ja jo kolmannella peliminuutilla Samuel Anini jr. kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Dé ei 11-metrisessään erehtynyt ja iski Grönvittin ensimmäisen osuman tämän kauden Liigacupissa.

KTP tuli kuitenkin tasoihin vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Pitkä purkupallo johti nopeaan vastahyökkäykseen, jonka ensimmäisen laukauksen Elmo Henriksson IFK-maalilla selvitti, mutta paluupallo tuli suoraan vapaana olleelle Willian Pozolle, joka kiitti ja iski tasoituksen.

Avausjakson edetessä ottelun tempo laski, mutta iFK:lla oli vielä hyvä paikka siirtyä johtoon. Dén kova keskitys löysi Robin Sidin, mutta tämän pusku painui yläriman kautta yli maalin ja tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisella jaksolla kotijoukkueen huolimattomuus avasi paikkoja KTP:lle ja etenkin Jack de Vries oli luomassa vaaranpaikkoja IFK Mariehamnin maalille. Kun de Vries otettiin vaihtoon, KTP:n tilanteiden rakentelu selkeästi kärsi ja peli tasoittui kaikkineen.

Enempiä osumia ottelussa ei nähty ja 1-1-tasapeli merkitsee IFK Mariehamnille sitä, että Liigacupin välieräpaikka karkasi ulottumattomiin. KTP:lla on pelattuna vasta kaksi ottelua ja tilillä kaksi tasapeliä, joten kaikki on kotkalaisten kannalta vielä avoinna.