vko.05 // 5.2.2023

"Tasapeli oli reilu tulos" - Honka-maalivahti Maksim Rudakov antoi kehuja myös KTP:lle

Honka ja KTP tasasivat pisteet liigacupissa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka kohtasi Liigacupin kolmannessa ottelussaan KTP:n kotona Esport Arenalla. Tapiolassa nähtiin tasainen ottelu, jonka päätteeksi pisteet laitettiin jakoon 1-1 lukemin.

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan kymmenen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Lauri Laine nousi vahvasti oikealta ja pelasi boksiin Lucas Kaufmannille. KTP-puolustajista Vatteri Vesiaho blokkasi laukauksen kulmapotkuksi.

Kuusi minuuttia myöhemmin Jerry Voutilainen pääsi Hongan hyökkäyksen päätteeksi laukomaan. Jälleen edessä oli KTP-puolustus ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

28. minuutilla KTP hyökkäsi vaarallisesti vastaan ja sai sen seurauksena vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajoilta. Joni Mäkelän laukaus nousi kuitenkin yli maalin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Agon Sadiku viritti hyvän laukauksen boksin rajoilta, mutta hieman ohitse. Maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toisen nelivitosen alku oli honkalaisittain synkkä. William Pozo pääsi 51. minuutilla nousemaan vasemmalta laidalta boksiin ja vei laukauksellaan vieraat johtoon.

Honka kuittasi kuitenkin takaiskumaalin nopeasti. Laine löysi Kaufmannin boksista ja palo upposi maalin takakulmaan. Lukemiksi 1-1.

Lähimpänä voittomaalia kävi Honka 71. minuutilla, kun Matias Rale puski Kasper Paanasen kulmapotkusta. KTP-vahti Rasmus Leislahti sai kuitenkin kätensä pallon tielle ja torjui tilanteen kulmapotkuksi. Lisämaaleja ei enää nähty, joten pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Ottelussa nähtiin myös debyytti, kun 17-vuotias Antti Tella vaihdettiin kentälle 88. minuutilla. Tella pelasi viime kaudella Hongan BSM-joukkueessa suuressa roolissa ja kuuluu tällä kaudella Kakkosessa pelaava Honka Akatemian joukkueeseen. Lisäksi testipelaajana oleva 19-vuotias Kasper Paananen esiintyi aktiivisesti tultuaan kentälle 61. minuutilla.

– KTP oli vaikea vastustaja, he pelasivat hyvin. Koen, että myös me pelasimme myös ihan hyvällä tasolla ja kamppailimme kentän jokaisella alueella. Tasapeli oli reilu tulos, työmme jatkuu!

- Olemme saaneet tähän asti ihan hyviä tuloksia ja kaikki on käsissämme. Meidän täytyy ottaa voittoja jäljellä olevista otteluista. Harjoittelemme hyvin ja kovalla intensiteetillä. Totta kai meillä on vielä paljon tekemistä, mutta katson tulevaisuuteen positiivisena, maalivahti Maksim Rudakov summasi ottelun jälkeen.