AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2023

"Ihan miehekäs esitys" - KTP-luotsi Leppälahti näki hyviä merkkejä Honka-ottelussa

"Ihan miehekäs esitys" - KTP-luotsi Leppälahti näki hyviä merkkejä Honka-ottelussa

Kuva: Juhani Järvenpää

KTP sai kunnian olla ensimmäinen joukkue, joka pystyi tekemään maalin espoolaisen FC Hongan verkkoon Liigacupissa.

Aiemmissa peleissään IFK Mariehamnin (0-0) kotonaan ja FC Lahden (0-2) vieraissa nollille jättänyt Honka ja KTP tasasivat pisteet lukemin 1-1 (0-0) Espoossa lauantaina.

- Kokonaisuudessaan ihan miehekäs esitys. Arvot ja peli-identiteetti näkyivät, siitä pitää olla tyytyväinen. Tiedämme, että jos saamme ahtaajafutiksemme rullaamaan ja olemme kaikki keskittyneitä ja intensiivisiä, voimme haastaa tälläkin tasolla kaikki vastukset, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi ottelun jälkeen.

KTP siirtyi kauden ensimmäisessä kilpailullisessa kamppailussaan 1-0-johtoon, kun 51 minuuttia oli ottelua käyty. Willian Pozo sai pallon David Ramadingayelta, ohitti varjostajansa vasemmassa laidassa ja laukoi tyylikkäästi rankkarialueen rajan tuntumasta pallon verkkoon. Honka kuitenkin tasoitti kolme minuuttia myöhemmin.

- Hongan tasoitusmaali harmittaa, se olisi pitänyt pystyä puolustamaan pois, Leppälahti harmitteli.

Kovasti sitten viime kauden uudistunut KTP on hyvällä tiellä valmistautuessaan tasan kahden kuukauden päästä alkavaan Veikkausliigaan.

- Pelissämme oli paljon hyvää. Ensimmäisen sektorin pallollisen toimintamme lisäksi ylhäällä tapahtui hyviä asioita. Pienestä oli kiinni, etteivät yläkolmikossa pelanneet pelaajat päässeet ensimmäiselläkin jaksolla maalintekoon.

- Töitä on kuitenkin hurjan paljon tehtävänä, jotta peli kehittyy. Esimerkiksi riistojen jälkeen toimintamme pitää olla selvempää ja intensiivisempää, Leppälahti jutteli.

Lisää uutisia