AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2023

Haka vei Pirkanmaan derbyn: "Aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti"

Haka vei Pirkanmaan derbyn: "Aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti"

Haka ja Ilves kohtasivat Pirkkahallissa. (Kuva: Jussi Rämä)

Vuoden ensimmäinen Pirkanmaan derby nähtiin lauantaina Pirkkahallissa, kun FC Haka voitti Ilveksen 1-0.

Hakan ja koko ottelun ainokaisen iski 81. minuutilla Oiva Laaksonen. Päävalmentaja Teemu Tainio antoi ottelun jälkeen tunnustusta seuran omalle kasvatille.

– Oivan hieno maali toi meille pisteet tänään, Tainio korostaa Hakan sivuilla.

Hakalla oli ottelussa myös rangaistuspotku, mutta siinä testihyökkääjä Juan Lescano epäonnistui.

– Oivan kautta tuli rankkarikin ja tällaista me ollaan kyllä odotettu häneltä, että puhkeaisi kukkaan. Jos tuollaisia otteita jatkaa, niin taistelee avauksesta, Tainio sanoo.

Hakan testipelaajista toppari Fallou Ndiaye sai Tainiolta varauksettomat kehut ja myös Lescano esitti sellaisia otteita, missä valmennus näkee potentiaalia.

– Fallou oli todella dominoiva ilmassa ja muutenkin erittäin hyvä peli häneltä. Juanista näki ettei ole pitkään aikaan pelannut ja tiedostetaan, että fyysisessä kunnossa on vielä tekemistä. Näki silti, että häneltä löytyy sitä, mitä haetaan ja myöhemmin analysoidaan vielä tarkemmin hänen otteitaan, Tainio huomauttaa.

Kokonaisuutena Tainio oli tyytyväinen tietysti voittoon, mutta myös siihen, että eteenpäin on menty.

– Tänään puolustettiin boksi paremmin, kuin viikko sitten ja muutoinkin meni aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti. Ilves piti varmasti palloa enemmän kuin me, mutta en muista montaakaan torjuntaa Aatulta (maalivahti Hakala). Nyt vain päivittäin hiotaan ja uskotaan meidän prosessiin, niin asiat alkavat hiljalleen löytymään selkärangasta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia