AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 29.1.2023

​HS: "Tähdätään vuoteen 2025, viimeistään 2026" – Tapiolan stadionhanke nyt myötätuulessa

​HS: "Tähdätään vuoteen 2025, viimeistään 2026" – Tapiolan stadionhanke nyt myötätuulessa

Hongan manageri Hexi Arteva on optimistinen stadionhankkeen etenemisen suhteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Jo puolitoista vuosikymmentä vireillä ollut stadionhanke Tapiolan Urheilupuistoon näyttää viimein etenevän toivotusti.

Valitukset alueen kaavasta ovat kaatuneet ja kaava vahvistettiin loppuvuodesta. Nyt kysymys on lähinnä hankkeen toteuttamisesta ja sen aikataulusta.

Ratkaistavana on etenkin se, toteutetaanko hanke yhdessä vai kahdessa vaiheessa. Suunnitelmissa on rakentaa noin 6 000-paikkainen jalkapallostadion, sen alle pysäköintilaitos ja stadionin yhteyteen 2 700–2 800 paikkainen monitoimihalli.

- Kyse on siitä, halutaanko tehdä tässä koossa vai ensin vain jalkapallostadion, Espoon kaupungin projektinjohtaja Jarmo Kulmala sanoo Helsingin Sanomille

- Siitä varmasti on kyse, miten loppurahoitus järjestetään, jos halutaan rakentaa kokonaisuus kerralla. Karkea arvio on, että noin kolmannes rahoituksesta puuttuu.

Kulmala arvioi, että rakennustöihin päästäisiin ensi vuonna ja rakentamisaikataulu olisi 2,5 – 3 vuotta. Stadionin pääkäyttäjä on FC Honka ja Esport Honka Oy:n manageri Hexi Arteva näkee aikataulun optimistisemmin kuin Kulmala.

- Tuossa on vähän virkamiehen turvakerrointa, Arteva kommentoi Kulmalan aikatauluarviota.

- Tämä vuosi menee kilpailutuksissa, ja vuosi 2024 pelataan varmaan evakossa Leppävaarassa. Optimiaikataululla vuonna 2025 pelattaisiin uudella stadionilla. Siihen tähdätään, viimeistään vuoteen 2026.

Lähde: Helsingin Sanomat
Lisää uutisia