AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 23.1.2023

U17-pojilla vuoden ensimmäinen maaottelu - Belgia vastassa tiistaina Eerikkilässä

U17-pojilla vuoden ensimmäinen maaottelu - Belgia vastassa tiistaina Eerikkilässä

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue pelaa tällä viikolla vuoden ensimmäiset maaottelunsa, kun vastassa on kahdesti Belgia.

Minihuuhkajat veti sunnuntaina tapahtuman avausharjoitukset ja treenasi tänään maanantaina kahdesti.

– Monilla oli lauantaina ottelu, ja osa on matkustanut pitkiä matkoja, joten vedimme eilen kevyet treenit. Tänä aamuna harjoittelimme erikoistilanteita, ja päivän toiset harjoitukset toimivat Belgia-matsin valmistavina treeneinä. Aikataulu on perinteisesti tiivis, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Joukkueessa on kaikkiaan viisi ensikertalaista, joten alussa on myös kerrattu ja käyty läpi perusasioita. Eemil Toivonen, Daniel Riihilahti, Julius Paananen, Sebastian Suvanne ja Gershon Henry tekevät mahdollisesti maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla.

– Kertaus ei ole muutenkaan pahasta, sillä edellisestä tapahtumastamme on yli kolme kuukautta. Meillä on jälleen vähän aikaa valmistautua, ja vuodenajan takia poikien pelivalmius ei voi olla ihan sataprosenttinen. Siitä huolimatta odotan ehjää kokonaisuutta, Lehtola sanoo.

– Meillä oli syksyn karsinnoissa hyviä hetkiä, mutta joka peliin mahtui myös selvästi heikompia jaksoja. Mietimme paljon sitä, mistä epätasaisuus johtui – yksi syy saattoi varmasti olla se, että pelit olivat joukkueelle ensimmäisiä, joissa oli tulospainetta. Tärkeintä oli, että saavutimme kaikesta huolimatta jatkopaikan.

Vierasjoukkue saapui Suomeen niin sanotulla future-joukkueella. Lehtola uskoo, että tuplamaaottelu valmistaa Minihuuhkajia erityisesti EM-jatkokarsintojen avauspeliin, jossa Suomi kohtaa Espanjan. Maaliskuisen karsintaturnauksen kaksi muuta vastustajaa ovat Saksa sekä turnausisäntä Turkki – kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät EM-lopputurnaukseen.

– Belgian joukkueessa on vähän myöhemmin kehittyneitä pelaajia – he ovat todella taitavia, mutta kenties keskimäärin hieman fyysisesti kevyempiä. Olemme pelanneet aiempien ikäluokkien kanssa Belgian future-joukkuetta vastaan muutamia kertoja, ja olemme saaneet aina kovan vastuksen.

Tiistain ottelu alkaa Eerikkilässä kello 18:00 ja näkyy suorana sekä selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Eerikkilän jalkapallohalliin on vapaa sisäänpääsy. Maat kohtaavat toistamiseen torstaina Talin hallissa Helsingissä.

Lisää uutisia