AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2022

KuPS Oy luopuu akatemiatoiminnasta ja samalla myös miesten Kakkosen sarjapaikasta

KuPS Oy luopuu akatemiatoiminnasta ja samalla myös miesten Kakkosen sarjapaikasta

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran pelaajapolun keskeisen elementin eli kasvatustehtävän lisäksi seuran strategisena päätavoitteena on tukea myös Veikkausliigan sekä Kansallisen Liigan edustusjoukkueiden menestystä kilpaurheilun huipulla.

KuPS on pystynyt nostamaan lukuisia paikallisia pelaajia osaksi edustusjoukkueitaan, eri ikäluokkien maajoukkueita ja kansainvälisille kentille vuosien saatossa. Pelaajapolku on erittäin tärkeä osa ja kilpailutekijä Kuopion Palloseuralle, vaikka sen rakenteeseen tehdään nyt muutoksia.

Kuopion Palloseura Oy luopuu miesten Kakkosen ja naisten Ykkösen sarjapaikoista. Jatkossa Kuopion Palloseuran pelaajapolku käsittää kaikki ikäluokat alkaen 2-4 vuotiaista aina P20-poikiin ja tyttöjen T18-joukkueisiin saakka. Näiden joukkueiden toiminnasta vastaa, kuten tähän saakka, Juniori KuPS. KuPS pelaajapolun korkein aste on jatkossakin miesten Veikkausliigan ja naisten Kansallisen Liigan edustusjoukkueet, joiden toiminnasta vastaa KuPS Oy.

Kuopion Palloseura Oy on vastannut miesten Kakkosen joukkueen toiminnasta jo useiden vuosien ajan. Kakkosessa pelannut KuFu-98 on toiminut KuPS:n alaisuudessa useamman vuoden ajan, KuPS Oy:n vastatessa joukkueen toiminnasta ja kustannuksista. Viime vuonna Kakkosen sarjapaikka siirrettiin KuPS:n nimiin ja joukkue esiintyi Kakkosessa pelikaudella 2022 KuPS Akatemia nimellä. Keltamustaa edustaessa joukkue pelasi päättyneellä sarjakaudella Kakkosen tasaisessa C-lohkossa sijoittuen yhdeksänneksi.

Naisten Ykkösen joukkueen sarjapaikka siirtyi samoin vuosi sitten Kuopion Palloseura Oy:n osaksi. Kakkosessa pelanneen KuFU98-joukkueen toiminta siirtyi tuolloin virallisesti KuPS:n alaisuuteen ja joukkueen uudeksi nimeksi tuli samalla KuPS Akatemia. Joukkue menestyi debyyttikaudellaan mallikelpoisesti sijoituttuaan kolmanneksi ykkösen alemmassa loppusarjassa.

KuPS Akatemia joukkueiden sopimuspelaajat liittyvät seuran edustusjoukkueisiin ja sopimuksen alla olevat valmentajat siirtyvät seurassa uusiin tehtäviin.

Päätöksen takana on nykymuotoisen akatemiatoiminnan kohonneet kustannukset suhteessa saavutettavaan hyötyyn sekä rajalliset resurssit neljän kilpailullisen joukkueen pyörittämiseen.

Lisää uutisia