AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2022

FC Lahti luottavaisena karsintoihin: "Olemme valmistautuneet hyvin"

FC Lahti luottavaisena karsintoihin: "Olemme valmistautuneet hyvin"

Mikko Mannila on luottavaisin mielin. (Kuva: Juha Tamminen)

Syksyn kovimmat pelit lahtelaisittain alkavat ja FC Lahti matkustaa torstaina Turkuun liigakarsinnan avausotteluun.

Lahtelaisia isännöi Ykkösessä lopulta toiseksi sijoittunut ja karsinnan liigakarsintapaikasta voittanut Turun Palloseura.

Pitkään tehottomuutensa kanssa kamppaillut FC Lahti sai Veikkausliigan viimeisellä kierroksella panoksettomassa ottelussa vihdoin maalitilinsä kunnolla auki. Helsingin IFK kaatui Hiihtiksellä komeasti lukemin 6–1. Matti Klinga, Arttu Heinonen ja Pyry Lampinen osuivat ensimmäisellä jaksolla. Chinedu Geoffrey lisäsi toisen jakson alussa lahtelaisjohtoa ja viimeisellä vartilla nuori Samuel Pasanen osui kahdesti. Lahti sai ottelussa kauan kaivattuja onnistumisia ja samalla kierrätettyä hyvin kokoonpanoaan.

Lahtelaisten karsintapaikka varmistui jo muutama kierros sitten ja Lahti onkin valmistautunut liigakarsintojen ottelupariin jo parin viikon ajan. Joukkueen terveystilanne on vuodenaikaan nähden hyvä ja Lahti sai vastustajaansa nähden yhden arvokkaan lepopäivän lisää. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila odottaa liigakarsinnoista tiukkaa otteluparia.

– Olemme valmistautuneet hyvin. Odotettavissa on tiukka ottelupari ja olemme keskittyneet nyt huolella ensimmäiseen osaan. Huomisen vastustaja pelasi maanantaina hyvän pelin ja en näe mitään syytä, mikseivät he pelaisi huomennakin, joten meidän tulee tehdä niitä asioita, joissa me olemme vahvoja. Huominen on yksi osa sotaa ja kenttä ei näin syksyllä ole enää paras mahdollinen. Huomenna nähdään varmasti paljon taistelupalloja ja meidän pitää kyetä voittamaan kakkospalloja paljon. Meidän tulee olla vahvoja myös henkisesti ja olla valmis uhraamaan kehoa, Mannila ennakoi FC Lahden sivuilla.

TPS - FC Lahti Veritas Stadionilla torstaina 20.10. kello 18.30.

Lisää uutisia