AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2022

Liigakarsinnat alkavat torstaina - TPS valmis haastamaan FC Lahden

Liigakarsinnat alkavat torstaina - TPS valmis haastamaan FC Lahden

Juhliiko TPS torstaina? (Kuva: Juha Tamminen)

Liigakarsinnat käynnistyvät torstaina, kun TPS isännöi FC Lahtea. Turkulaisten päävalmentaja Marko Rajamäki lähtee ottelupariin luottavaisena ja liigapaikka kiikarissa.

TPS eteni Veikkausliiga-karsintoihin voittamalla maanantaina pelatussa esikarsintaottelussa FF Jaron maalein 4–0. Ottelu oli Marko Rajamäen valmentamalta Tepsiltä vahva voimannäyttö tärkeässä paikassa.

– Meidän pelaajamme laittoivat fyysisesti kaiken peliin. Tärkeää oli myös se, että meillä pysyi pää kylmänä ja teimme kentällä oikeita asioita, sanoo Rajamäki TPS:n verkkosivujen ennakossa.

Tepsiä vastaan karsinnoissa asettuu FC Lahti, joka sijoittui Veikkausliigassa 11. sijalle. FC Lahti lähtee liigakarsintoihin allaan 6–1-voitto Veikkausliigan jumbojoukkue Helsingin IFK:sta. Tosin ennen HIFK-voittoa Lahti hävisi viisi edellistä peliään.

Liigakarsinnoissa ei enää tänä vuonna ole käytössä vierasmaalisääntöä. Jokainen maali on siis samanarvoinen. TPS pyrkii jatkamaan Jaro-pelissä nähtyä hyvää peli-ilmettä myös ensi kauden sarjapaikan ratkaisevissa Lahti-otteluissa.

– Voin luvata, että pistämme torstaina peliin saman energian, ilmeen ja tahdon, mitä meillä oli Jaro-ottelussa. Oli ilo nähdä, että yleisö lähti Jaro-pelissä niin vahvasti meidän puolellemme. Tiedän, että kaikki tepsiläiset ovat sydämestään toivoneet, että me pärjäisimme ja nousisimme. Toivotan kaikki tervetulleiksi Kupittaalle torstaina, sanoo päävalmentaja Rajamäki.


TPS - FC Lahti Veritas Stadionilla torstaina 20.10. kello 18.30.

Lisää uutisia