AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.42 // 20.10.2022

FC Lahden on yllettävä parhaaseensa – ”Parhaimmat ja tasapainoisimmat ottelut”

FC Lahden on yllettävä parhaaseensa – ”Parhaimmat ja tasapainoisimmat ottelut”

Juho Pirttijoki on odottanut jo liigakarsintojen alkua. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Taistelu viimeisestä paikasta ensi kauden Veikkausliigassa alkaa torstaina, kun FC Lahti ja TPS aloittavat liigakarsinnat. FC Lahden toppari Juho Pirttijoen mukaan lahtelaisten on pystyttävä esittämään tulevissa otteluissa kauden parasta peliään.

TPS eteni vakuuttavasti liigakarsintaan voitettuaan Ykkösen karsintafinaalissa FF Jaron 4-0. Pirttijoki tiedostaa, että FC Lahden on yllettävä kauden parhaaseensa, mikäli se mielii säilyttää paikkansa Veikkausliigassa.

- Kyllä, ihan selkeästi kyllä. Parhaimmat ja tasapainoisimmat ottelut. Kun me pystymme 180 minuuttia joukkueena pelaamaan tiiviisti, yhtenäisesti, niin olen siitä varma, että me pelaamme myös ensi vuonna Veikkausliigaa. Nyt vaaditaan joka jätkältä, että yhtenäisyys hyökkäys- ja puolustussuuntaan on kunnossa, Pirttijoki toteaa Supla Veikkausliiga-podcastissa.

FC Lahden karsijan paikka on ollut selvä jo pitkään. Samalla joukkue on pystynyt valmistautumaan loppukauden ajan juuri karsintoihin.

- Ei tietenkään ole hyvä asia olla karsinnassa, mutta jos sinne joutuu, niin parempi se on noin, että se on selkeä. Se on 3-4 viikkoa ollut periaatteessa varma. Viimeisissä peleissä kaikki valmistautuminen ja latautuminen on tehty karsintoja varten. Vaikka Veikkausliigapelit on tärkeitä, niin olemme pystyneet treenaamaan niitä asioita, joita haluamme karsinnoissa nähdä.

Pirttijoen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

TPS-FC Lahti torstaina 20.10. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen. Liigakarsinnan toinen osa pelataan sunnuntaina Lahdessa.

Lisää uutisia