AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2022

Pirttijoki odottanut liigakarsintoja – ”Koko alkuviikon ollut erityinen lataus”

Pirttijoki odottanut liigakarsintoja – ”Koko alkuviikon ollut erityinen lataus”

Juho Pirttijoki on jo ehtinyt odottaa karsintojen alkua. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan liigakarsinnat käynnistyvät torstaina, kun TPS isännöi Kupittaalla FC Lahtea. Lahtelaisten toppari Juho Pirttijoki odottaa jo malttamattomana pääsyä tositoimiin.

TPS sijoittui Ykkösessä toiseksi ja voitti Ykkösen karsintafinaalissa FF Jaron päästen näin mittaamaan taitojaan FC Lahtea vastaan. TPS esitti vahvoja otteita Jaroa vastaan voittaen 4-0, mutta Pirttijoki keskittyy vain omaan peliin.

- Totta kai se on kliseisesti äärettömän tärkeää ja sitä lähdetään pelaamaan. Ensimmäisessä pelissä kumpikaan jengi ei varmasti hirveitä riskejä lähde ottamaan. Vähän siinä tarkkaillaan sitä, mitenkä se toinen porukka pelaa. Pitää olla heti ensimmäisestä minuutista lähtien valmiina kamppailemaan, Pirttijoki korostaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Otteluparin panokset ovat kovat, sillä voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja häviäjä Ykkösessä. Pirttijoki myöntää, että veri on kiertänyt koko viikon eri tavalla, kun panokset ovat huipussaan.

- Ehdottomasti. Itsellä on koko alkuviikon ollut erityinen lataus tätä hommaa kohtaan. Meillä on heikko kausi takana ja nyt on sauma korjata kaikki. Tuo on meille äärettömän iso sauma hoitaa kausi, ei plussan puolelle, mutta kuitenkin vähimmäistavoitteeksi.

- Kyllä tässä huomaa, että pukukopissa jätkät on äärimmäisen keskittyneitä. On tiedostettu, että tässä pelataan enemmästä kuin kolmesta sarjapisteestä. Ei minulle ole sen suhteen mitään epäselvyyttä, ettemmekö olisi valmiita torstaina, kun peli vihelletään käyntiin. 180 minuuttia siitä eteenpäin me olemme valmiita taistelemaan, Pirttijoki korostaa.

Pirttijoen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

TPS-FC Lahti torstaina 20.10. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia