AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2022

"Futaaja ei aikuistu koskaan" - Ilveksen Tuure Siira innolla vanhan seuransa kimppuun

"Futaaja ei aikuistu koskaan" - Ilveksen Tuure Siira innolla vanhan seuransa kimppuun

Tuure Siiralla on vankka tausta AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Loppukuusta 28 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja Tuure Siira on urallaan edustanut liigaotteluissa ainoastaan Ilvestä. Tervareiden kasvatti "Tume" teki kuitenkin läpimurtonsa Ykkösen AC Oulussa.

Kotikaupungin seuran kohtaaminen on yhä merkittynä erityisen vahvasti kalenteriin. Sunnuntain päätöskierroksella Ilves kohtaa vieraissa juurikin "laivastonsiniset".

– Mukava päästä piipahtamaan Oulussa. Siellä harvoin pääsee käymään. Kova joukkue on vastassa. Ennakoin tiukkaa kamppailua. Toivottavasti paikalle tulee paljon yleisöä ja sitä kautta hyvää meininkiä peliin.

– Kentällä odotan erityisesti Rasmus Karjalaisen kohtaamista. Hän on ehkä tutuin jätkä Oulun joukkueesta. "Rassen" kanssa olisi kiva päästä vääntämään. Ja tietysti kauden avausmaalinkin voisin nyt tehdä, Siira mainitsee.

Siira tuli Tampereelle jo kaudeksi 2016. Seitsemän kautta ja 171 liigaottelua keltavihreissä antavat perspektiiviä.

– On tämä kausi ollut melkoista vuoristorataa. Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Eihän sitä aina voi olla vuodesta toiseen pelkkää tasaista nousukiitoa. Välillä tulee töyssyjä, ja ehkä tämä kausi oli meille sellainen. Hymy huulilla kuitenkin vielä painetaan.

– Ehkä huonoin muisto kaudesta on se, kun otimme takkiin kotona Hakalle. Tuntui jo, että peli on ihan hallussa ja voitamme pelin. Olisi ollut kiva antaa voittofiilis kotiyleisölle. Haka sitten tuli ohi ja se oli huono hetki, mutta on tähän kauteen hyvääkin mahtunut.

Siira kantoi kapteeninnauhaa jo parikymppisenä Oulussa ja on kuulunut useamman vuoden ajan myös Ilveksen kapteenistoon. Periksiantamaton keskikentän pohjapelaaja osaa raastavan pelityylin lisäksi myös hassutella.

– Toivon, että edelleen tarttuu jotakin mukaan joka treenistä ja pelistä. Samalla voin auttaa joukkuetta omalla kokemuksella. Ehkä tässä vuosien saatossa olen ainakin jollain tapaa kypsempi mies. Toisaalta minulla on vielä lapsen mieli, Siira virnuilee.

– Nurmelan Mika on joskus sanonut, että futaaja ei aikuistu koskaan.

Lisää uutisia