AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2022

Haka varmisti vähintään neljännen sijan - "Ei missään nimessä riitä!"

Haka varmisti vähintään neljännen sijan - "Ei missään nimessä riitä!"

Hakalla oli aihetta juhlaan sunnuntaina. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat sunnuntai -iltäpäivänä Tehtaan kentällä ottelussa, mistä ei panosta puuttunut. Upea jalkapallonäytös sai koskilaisittain parhaan mahdollisen lopputuloksen Hakan voittaessa ottelun 2-0.

Valkopaitojen voiton merkitys nousi entisestään muutamaa tuntia myöhemmin FC Interin hävitessä oman ottelunsa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan 0-3. Tämä tarkoittaa sitä, että Haka on tämän kauden Veikkausliigassa vähintään neljäs. Päävalmentaja Teemu Tainio tosin totesi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa, että nälkä ei ole vielä tyydytetty.

– Ei missään nimessä riitä, kyllä me lähdetään sitä pronssia tavoittelemaan!

Haka ja SJK olivat kauden kahdessa aikaisemmassa ottelussa tasanneet pisteet 1-1- ja 2-2 -tuloksin. Ensimmäinen jakso antoi viitteittä, että myös tänään saattaisi tasapeli olla lopputuloksena.

Tainio joukkoineen onnistui puoliajalla taktisesti täydellisesti. Toiselle jaksolle asteli selvästi aktiivisempi ja palloa pelaavampi Haka.

– Toiselle puoliajalle tehtiin muutama muutos, vaihdettiin (Elias) Mastokankaan ja Stavrosin (Zarokostas) paikka, niin saatiin vähän enemmän sitä pallonhallintaa ja päästiin liikuttamaan vastustajan timanttikeskikenttää.

– Me ollaan tosi usein oltu tällä kaudella toisella jaksolla se vahvempi joukkue ja se kertoo henkisestä vahvuudesta. Päätettiin vain, että jokainen pistää pikkaisen lisää.

Hakan ratkaisijana toimi jälleen kerran molemmat osumat viimeistellyt Lee Erwin.

– Leeltä kaksi upeaa maalia ja kolmas nollapeli putkeen, kun Aatu hoiti ne loput mitä tarvitsi, niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, Tainio iloitsi.

Lisää uutisia