AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2022

"Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa" - Kanerva luottavaisena Romania-ottelun alla

"Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa" - Kanerva luottavaisena Romania-ottelun alla

Huuhkajat kohtaa Romanian perjantai-iltana. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat lähtee tulos mielessä perjantai-illan Nations Leaguen otteluun Romaniaa vastaan Olympiastadionilla.

Suomi lähtee Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon kahteen viimeiseen otteluunsa lohkon kolmannelta sijalta. Bosnia-Hertsegovina on lohkon piikkipaikalla kahdeksalla pisteellä, Montenegro on toisena seitsemällä pisteellä, Suomi on kolmantena neljällä pisteellä ja Romania on lohkon viimeisenä kolmella pisteellä.

Joukkueen pistesaalis kesäkuun neljästä ottelusta ei tyydyttänyt päävalmentaja Markku Kanervaa. Tasaisessa lohkossa on kuitenkin vielä kaikki auki.

– Tilanne on haastava. Emme saaneet kesäkuun otteluista sitä pistemäärää, jota toivottiin. Lähestyn näitä kahta peliä sitä kautta, että otamme voiton Romaniasta ja Montenegrosta. Teoriassahan meillä on mahdollisuus voittaa tämä lohko ja nousta A-liigaan.

- Ennen kaikkea olisi tärkeää saada sen verran pisteitä, että olisimme ainakin lohkokakkosia. Sillä on iso merkitys ajatellen mahdollisuutta päästä kakkossijalta EM-playoffseihin ja EM-karsintojen arvontakoreja, Kanerva kertoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa torstaina Olympiastadionilla.

Romania on ollut Suomelle historian saatossa äärimmäisen vaikea vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet 13 kertaa, joista Romania on voittanut yhdeksän ja tasapeliin on päädytty neljä kertaa. Huuhkajilla on siis perjantaina mahdollisuus tehdä jälleen suomalaista jalkapallohistoriaa. Uroteot ovat tuttuja Kanervan miehistölle.

– Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa. Viimeisten vuosien varrella olemme onnistuneet voittamaan maita, joita emme ole ennen voittaneet. Romania on hyvä joukkue, ja meidän pitää onnistua täydellisesti heidät voittaaksemme. Mutta uskon, että tämä joukkue kykenee siihen.

Suomen joukkueesta huokuu itsevarmuus ennen perjantain kamppailua. Kanerva uskoo, että Huuhkajat näyttää Olympiastadionin iltavalaistuksessa parastaan.

– Olen todella luottavainen. Joukkueen ilmapiiri on odottava ja levollinen, mutta pelaajat näyttävät siltä, että näytämme taas todellisen tasomme.

UEFA Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon ottelu Suomi - Romania käynnistyy perjantaina Olympiastadionilla kello 21.45. Pääsyliput täältä.

Lisää uutisia