AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2022

AC Oulun valmennus vahvistuu - Mikko Isokangas reservijoukkueen päävalmentajaksi

AC Oulun valmennus vahvistuu - Mikko Isokangas reservijoukkueen päävalmentajaksi

Mikko Isokangas vahvistaa AC Oulun valmennusta. (Kuva: Antero Lehtonen)

Mikko Isokankaasta tulee AC Oulun ja OLSin yhteisen Kakkosessa pelaavan joukkueen uusi päävalmentaja.

Valmentajasopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on optio seuraavasta sesongista. Mikko Isokangas tulee olemaan myös osa edustusjoukkueen valmennustiimiä sekä lisäksi hänestä tulee uusi AC Oulun Akatemia-valmentaja. "Känö" lempinimellä tunnettu valmentaja on ennestään tuttu näky myös Laivastonsinisissä kaudelta 2018, jolloin hän kuului AC Oulun valmennusryhmään.

Isokangas on pitänyt sapattikauden jalkapallovalmentamisesta, kun hän jätti viime kaudella JS Herculeksen päävalmentajuuden kahden kauden jälkeen. Känö onkin erittäin innoissaan välivuoden jälkeen paluusta jalkapallon pariin.

- Irtiotto valmentamisesta teki hyvää, mutta kyllä tässä on jo odotettu, että pääsee takaisin futisarkeen. AC Oulu on nostanut profiiliaan viime vuosina ja on hienoa päästä vakaaseen liigaorganisaatioon mukaan kehittämään oululaista futista, kotikylällä, Isokangas kertoo.

Isokangas on tunnettu valmentaja paikallisesti ja hän on toiminut monissa alueen seuroista. Hän on ollut HauPassa valmennuspäällikkö sekä päävalmentajana miesten edustuksessa Kolmosessa ja ollut nostamassa A-nuoret SM-sarjaan. Hänellä on myös kokemusta hieman kauempaa, kun matka on vienyt kolmeksi vuodeksi FC Espoon organisaatioon. Isokangas kuvailee itseään vaativaksi, mutta inhimilliseksi valmentajaksi.

- Minulle on tärkeää, että pelaajat ymmärtävät joukkueen sekä seuran edun ja osaavat pitää sitä johtoajatuksena. Tämä luo turvaa myös yksilöiden kehittymiselle. Kaikkien henkinen sitoutuminen joukkueeseen on ehdotonta hyvän tuloksen saavuttamiseksi. Vaatimustason ylläpitäminen kaikilla osa-alueilla on tärkeää Kakkosenkin arjessa. Uskon vahvasti tiimityön voimaan ja sen vuoksi olen iloinen, että myös reservijoukkueeseen on rakentumassa laadukas ja toisiaan sparraava valmennustiimi.

Reservijoukkueen valmennuksessa jatkaa myös Rauno Ojanen, joka on tehnyt erittäin hyvää työtä. Ojanen on myös toiminut Akatemia-valmentajana ja pyörittänyt yksin reservijoukkueen valmennusta vastuiden ohella. Tulevalle kaudelle reservi saa erittäin hyvän valmentajakaksikon ja he pystyvät varmasti yhdessä lisäämään laatua pelaajien arkeen sekä kehittämään toimintaa kaikin puolin.

- Ojasen Rane on valmentanut reserviä pari vuotta ja on tehnyt todella hyvää työtä, varsinkin kun ottaa huomioon, että on valmentanut joukkuetta aika paljon itsekseen. Nyt tavoitteena on satsata selkeästi lisää reservijoukkueen valmennukseen tulevaa ajatellen. Mikko Isokangas tuo mukanaan uutta energiaa ja innokkuutta reservijoukkueen peräämisen, vietettyään sapattikautta jalkapallon suhteen menneellä kaudella.

- Olen todella tyytyväinen, että saadaan Känö takaisin AC Oulun riveihin, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen toteaa.

Lisää uutisia