AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2022

​"Saamme valtakunnan toiseksi hienoimman stadionin" – Tammelan stadionurakka etenee vauhdilla

​"Saamme valtakunnan toiseksi hienoimman stadionin" – Tammelan stadionurakka etenee vauhdilla

Tältä näytti Tammelan stadiontyömaalla vielä vuosi sitten. (Kuva: Byyri / Veikkausliiga)

Tammelan uusi stadion on päivä päivältä lähempänä valmistumistaan ja käyttökunnossa vuonna 2023.

Itse stadion toteutetaan allianssina, jossa mukana ovat Tampereen kaupunki, JKMM Arkkitehdit ja Pohjola Rakennus. Lisäksi Pohjola Rakennus rakentaa erillishankkeena stadionin Salhojankadun puoleisen sivun asuintalot eli Asunto Oy:t Tampereen Victorian ja Tampereen Vestan. YIT puolestaan rakentaa kentän alle tulevat pysäköintitilat ja liikekeskuksen sekä Kalevan puistotien puolelle Asunto Oy:t Tampereen Yläriman, Kulmurin ja Vaparin.

- Tammelassa ei muutu mikään, mutta samalla­ Tammelassa muuttuu kaikki, kiteyttää Pohjola ­Rakennuksen projektipäällikkö Lauri Piiroinen Rakennuslehdelle.

Stadionille halutaan mahdollisimman paljon käyttötunteja vuodessa, joten uusimman sukupolven jalkapallonurmi on luonteva valinta alustaksi.

- Aito nurmi on aina nurmi, mutta Suomen oloissa sen kasvukausi on lyhyt, ja pysyäkseen kunnossa se kestää vain hyvin vähän käyttöä. Tampereen kaupunki on linjannut, että tämän kentän on oltava eri ryhmille käytössä 11 kuukautta vuodessa ja 10 tuntia vuorokaudessa, Piiroinen sanoo.

Iso asia Tammelan uuden stadionin valmistuminen on etenkin Ilvekselle.

- Miesten ja naisten edustusjoukkueet saavat uuden kotikentän. Kenttä on myös muiden joukkueiden sekä koululaisten käytössä. Kaupungilla on vahva tahto siitä, että siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, Tampereen Tilapalveluiden projektipäällikkö Antti Lakka linjaa.

Stadionin kokonaishinta on 28,4 miljoonaa euroa. Lakka näkee satsauksen välttämättömänä jalkapallon edustusjoukkueille ja myös investointina kaupungille. Lakka uskookin, että puhtaan stadionrakentamisen sijaan tulevaisuudessa yhä useampi kaupunki kiinnostuu asuin- ja urheilurakentamisen yhdistämisestä. Yhteiskäyttöisyys esimerkiksi pysäköinnissä tuo hankkeisiin säästöjä.

- Toteutus ei ollut halvin mahdollinen, mutta olemme kyenneet rahoittamaan noin puolet (stadionista) rakennusoikeuden myynnillä. Olympiastadion on Suomessa omassa luokassaan, mutta tällä hinnalla saamme valtakunnan toiseksi hienoimman stadionin. Siitä olemme ylpeitä, Lakka sanoo.

Lähde: Rakennustaito
Lisää uutisia