AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2022

FC Haka selättänyt korona-aallon – ”Olemme ehdottomasti valmiita”

FC Haka selättänyt korona-aallon – ”Olemme ehdottomasti valmiita”

Teemu Tainio katsoo luottavaisena kohti ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan isännöi maanantaina FC Interiä. Haka on saanut harjoitella hyvin parin viime viikon ajan, mutta huolia joukkueen taivaalle on tuonut sairastilanne.

Kesäkuun maaottelutauko sekä Suomen Cupin ja europelien aiheuttamat pitkät otteluvälit ovat olleet kiistatta eduksi koskilaisten pelille. Päävalmentaja Teemu Tainio onkin painottanut, että aika on käytetty hyödyksi havaittujen ongelmakohtien hiomiseen sekä oman pelin kehittämiseen. Tästä osoituksena viime ottelussa vieraskentältä haettu tyylipuhdas 2-0-voitto HIFK:sta, vaikka poissaolot aiheuttivatkin kohtaamisessa päänvaivaa.

– Meillä on ollut viime viikkoina vähän rikkonaista ja pelaajat ovat joutuneet jättämään treenejä väliin vähän eri syistä. Nyt kuitenkin joukkuetta muun muassa vaivannut korona-aalto alkaa olemaan selätetty, Tainio iloitsee Hakan sivuilla.

– Ja ne jotka ovat olleet paikalla, niin treeneissä on ollut tosi hyvä tekemisen meininki. Olemme ehdottomasti valmiita!

Tämän Tainio uskaltaa luvata siitäkin huolimatta, että muutaman pelaajan lopullisen kunnon näkee vasta maanantaina. Pelaajien nimet päävalmentaja jättää kuitenkin tälläkin kertaa vielä avoimeksi.

Viimeisten viiden ottelun kunnon perusteella puntit ovat niin ikään tasan, sillä molemmilla on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Kun unohdetaan Suomen Cupin rangaistuspotkukilpailussa tullut tappio Kuopion Palloseuralle, niin valkopaidat ovat pelanneet viimeiset kuusi ottelua tappioitta.

Tainio lähtee erittäin luottavaisin mielin otteluun.

– Todella hyvillä mielin matsiin. Varsinkin, kun on tällainen juhlapeli ja paljon nuoria paikalla, niin halutaan antaa heille paljon ilonaiheita. Ja vilkaisin myös sarjataulukkoa, niin voitolla meillä on mahdollisuus nousta sarjassa neljänneksi, Tainio heittää.

FC Haka-FC Inter maanantaina 18.7. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen.

Lisää uutisia