AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 16.7.2022

Haka-perhe juhlii maanantaina – ”Hienoa olla seurassa jota koko kaupunki tukee”

Haka-perhe juhlii maanantaina – ”Hienoa olla seurassa jota koko kaupunki tukee”

Hakan perhe kokoontuu Tehtaan kentälle maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Haka-perhe kokoontuu maanantaina Tehtaan kentälle, kun FC Hakan ja FC Interin välisessä ottelussa juhlitaan Haka ry:n 90-vuotistaivalta. Valkeakoskella 1,5 vuotta asunut FC Hakan maalivahti Aatu Hakala on huomannut Hakan merkityksen kaupungissa.

Valkeakosken Haka perustettiin vuonna 1932 ja nykyään Haka ry:n sateenvarjon alle kuuluvat hiihto, mäkihyppy, suunnistus, koripallo, yleisurheilu, nyrkkeily ja luistelu. Hakala kantaa ylpeydellä Hakan mustavalkoisia värejä.

- Mielestäni on todella hienoa, että saa olla seurassa jota koko kaupunki tukee ja joka merkitsee kaupungille niin paljon, Hakala hehkuttaa Hakan sivuilla.

- Se on etuoikeus olla tällaisessa seurassa ja olla kentällä taistelemassa pisteistä, kun yleisö jaksaa kannustaa ja tulla katselemaan pelejämme, maalivahtinuorukainen jatkaa.

Ottelussa esittäytyvät myös FC Hakan juniorijoukkueet. Vantaalta lähtöisin oleva Hakala muistaa kuinka itse nuorempana katsoi oman seuransa edustusjoukkueen pelaajia.

- Muistan hyvin pienenä, kun olin TiPS:n peleissä pallopoikana, kun he pelasivat Kolmosessa tai Nelosessa. Siellä tuntui, että kentällä oli maailmantähtiä ja edustusjoukkueen pelaajat olivat sellaisia sankareita. On hienoa, että Hakan peleissä käy myös paljon lapsia ja nuoria.

Lapsilla on myös mahdollisuus tavata Hakan pelaajia ottelun jälkeen, kun pelaajat tulevat jakamaan nimikirjoituksia ja ottamaan yhteiskuvia. Nuorten fanien kuja on tuttu näky Tehtiksellä ja pelaajat antavatkin mielellään ajastaan hetken myös pienimmille kannattajille.

- On älyttömän hienoa, että junnut tulevat peleihin ja kannustavat isolla sydämellä. Se on meiltä pieni teko jäädä heidän kuvattavakseen ja antamaan nimmareita. He ovat myös mahtava voimavara meille edustusjoukkueen pelaajille.

- Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle maanantaina ja löytää tiensä Suomen kauneimmalle.

FC Haka-FC Inter maanantaina 18.7. kello 18.00 alkaen.
Lisää uutisia