AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2022

Oiva Laaksonen tietää cupin merkityksen valkeakoskelaisille - "Muistan jo pienestä pitäen…”

Oiva Laaksonen tietää cupin merkityksen valkeakoskelaisille - "Muistan jo pienestä pitäen…”

Oiva Laaksonen haluaa cupin finaaliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupilla on FC Hakan kannattajien sydämessä erityinen paikka. Koskilaisen Oiva Laaksonen tietää cupin merkityksen ja haluaa tuoda cup-junan takaisin Valkeakoskelle.

Haka pelasi viime keskiviikkona Veikkausliigassa ja torstain aamutreenien jälkeen pelaajat saivat viettää muutaman päivän lepoa ennen paluuta sunnuntaina harjoituksiin. Laaksosen juhannus meni rauhallisesti.

- Ihan rennoissa merkeissä meni. Pääosin tuli vietettyä kavereiden kanssa aikaa ulkona ja rannalla, Laaksonen kertoo Hakan sivuilla.

Haka on viimeksi nähty Suomen Cupin finaalissa vuonna 2005, jolloin Laaksonen oli kaksivuotias. Vaikka hän ei ole päässyt finaalitunnelmaa kokemaan, niin cup-historia ja sen tärkeys on tullut hänelle veressä.

- Viime aikoina Hakaa ei ole cup-finaaleissa nähty, mutta muistan jo pienestä pitäen kuinka sitä pidettiin korkeassa arvossa. En tietenkään muista sitä, kun Haka oli viimeksi cupin finaalissa, mutta muistan esimerkiksi, kun cupin finaali on pelattu Tehtiksellä. On hienoa, että olemme nyt puolivälierissä.

Laaksonen on myös tehnyt tärkeää markkinointityötä joukkueen sisällä cupin tärkeydestä.

- Kyllä olen siitä puhunut niiden kanssa keiden kanssa on tullut puheeksi.

Cup-juna on ainutlaatuinen perinne suomalaisessa jalkapallokulttuurissa. Kun satoja Haka-faneja hyppää junaan ja matkaa Olympiastadionille, on tunnelma taattu.

- Olisihan se mahtavaa ja varmasti upea kokemus päästä Olympiastadionille pelaamaan cupin finaalia ja meiltä tulisi paljon kannattajia peliin.

Suomen Cupin puolivälierä FC Haka-KuPS keskiviikkona 29.6. kello 18.30 Tehtaan kentällä.

Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia