AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2022

Teemu Tainio tietää lähtökohdat puolivälierään - "Cupissa ei ole tyylillä väliä"

Teemu Tainio tietää lähtökohdat puolivälierään - "Cupissa ei ole tyylillä väliä"

FC Haka ja KuPS iskevät yhteen Suomen Cupin puolivälierässä. (Kuva: Juha Leskinen)

Suomen Cupin puolivälierät ovat käynnistyneet ja FC Haka kohtaa omassa ottelussaan Suomen Cupin hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran. Aiemmilla kierroksilla koskilaiset ovat saaneet vastustajansa alemmilta sarjaportailta, mutta nyt vastaan asettuu tämän hetken kovin mahdollinen joukkue.

Molempien joukkueiden tie puolivälieriin oli äärimmäisen tiukka. Siinä missä Haka selvitti tieltään Kakkosen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran maalein 1-0, niin Ykkösen Mikkelin Palloilijat laittoivat kuopiolaiset yhtä ahtaalle. Niin ikään 1-0-tulokseen päättyneen ottelun voittomaali syntyi Gabriel Bispon toimesta 75. minuutilla.

Haka ja KuPS kohtasivat aiemmin tällä kaudella toukokuussa Veikkausliigan ottelussa Kuopiossa ja tuolloin kotijoukkue oli kahdella ensimmäisen jakson maalillaan niukasti 2-1 parempi. Koskilaiset pelasivat kuitenkin ennakkoluulottomasti varsinkin toisella jaksolla ja pystyivät haastamaan kuopiolaisia tosissaan myös pallollisesti.

– Harvoin, jos päästät KuPS:n tasoisen joukkueen 2-0 johtoon, sieltä pisteitä tulee. Siltikin me saatiin toisella puoliajalla tosi hyvin painetta, saatiin kavennus ja ylärima siinä ihan lopussa. Mutta nyt pitäisi jaksaa tehdä se koko peli ja huomenna on varmaan todella kuuma peli, niin se varmaan vaikuttaa siihen tempoon, päävalmentaja Teemu Tainio pohdiskelee joukkueiden voimasuhteita Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Tainio myös muistuttaa, että KuPS pelaa jo lauantaina Helsingin Jalkapalloklubia vastaan, joten vieraat joutuvat miettimään peluutustaan raskaassa kelissä huomattavasti tarkempaan, kuin vasta yli viikon päästä seuraavan ottelunsa pelaava Haka.

Hieman päänvaivaa Hakan kokoonpanoa mietittäessä tuo se, että Stavros Zarokostas on pelikiellossa keskiviikkona samoin, kuin myös Anthony Herbert. Heidän lisäkseen ainoa poissaolija on pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe, joten sinällään lähtökohdat otteluun ovat hyvät.

Kuopiolaisten peli perustuu vahvaan pallolliseen peliin, mutta heille tehdään myös todella vähän maaleja. Mikäli Haka ei onnistu puolustusta murtamaan, niin oman pään on syytä pitää, sillä myös yläpäässä vierailla on tulivoimaa Tim Väyrysen ja Janis Ikaunieksin muodossa. Vaikka KuPS lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, niin Tainio nostaa esiin cupin arvoituksellisuuden.

– Täyden 90 minuutin jälkeen tulee suoraan se rankkuskaba, niin se antaa aina niin sanotulle altavastaajalle vähän ekstraa ja enemmän tsäänssejä. KuPS on selvä suosikki tässä, mutta on meillä omat lääkkeemme.

– Cupissa ei ole tyylillä väliä. Se on tulos tai ulos, niin simppeliä se on!

FC Hakan ja KuPS:n välinen Suomen Cupin puolivälieräottelu pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 29.6. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia