AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2022

FC Haka ei lähde nöyristelemään KuPS:aa vastaan - "Iso peli ja iso mahdollisuus”

FC Haka ei lähde nöyristelemään KuPS:aa vastaan - "Iso peli ja iso mahdollisuus”

Eero-Matti Auvisen mukaan Hakan itseluottamus on kunnossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona panokset ovat korkealla Tehtaan kentällä, kun FC Haka kohtaa Suomen Cupin puolivälieräottelussa KuPS:n. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.30.

Hakan toppari Eero-Matti Auvinen joutui jättämään muutaman pelin väliin alaraajavamman vuoksi, mutta palasi edellisottelussa SJK:ta vastaan tositoimiin. Vamma on enää kaukainen muisto.

- Olen ihan täydessä kunnossa. Ei tässä ole enää mitään. Olen pystynyt treenaamaan ja pelaamaan ihan täysillä, Auvinen valottaa tilannettaan FC Hakan verkkosivuitlla.

Hakan pelaajat viettivät pari päivää juhannuslomaa ladaten akkuja ennen tärkeää Suomen Cupin puolivälieräottelua. Jaossa on paikka välierään ja siten panokset huipussaan.

Hakalla on vastassa kova haaste, sillä Tehtikselle saapuu Anton Popovitchin johtama Veikkausliigan kärkijoukkue KuPS. Kuopiolaiset ovat myös hallitseva cup-mestari, joten haaste on kovin mahdollinen. Suurimmat puut kaatuvat kuitenkin aina komeimmin ja Haka on valmiina metsurihommiin.

- Kaikilla on vähän odottavaiset fiilikset ja kaikki tietävät, että on iso peli ja iso mahdollisuus päästä pitkälle. Tietenkin haaste on kova, mutta kaikki odottavat sitä innolla. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, vaikka vastassa on Veikkausliigan tämänhetkinen paras joukkue. Lähdemme kuitenkin hyvällä itseluottamuksella otteluun.

Joukkueet kohtasivat toisensa toukokuussa Kuopiossa ja isäntäjoukkue vei ottelun nimiinsä numeroin 2-1. Haka oli kuitenkin erityisesti toisella puoliajalla niskan päällä ja oli lähellä nousta kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Auvisen mukaan Hakalla on eväät KuPS:n kaatoon.

- Kliseisesti sanottuna lähdemme pelaamaan omaa peliämme. KuPS on tietenkin hyvä joukkue ja pyrimme minimoimaan heidän vahvuutensa. He ovat hyviä pallollisina, mutta mekin yritämme saada palloa pidettyä. Jos heillä on pallo, niin sitten isketään nopeasti vastaan. Emme lähde nöyristelemään ja luotamme omaan hommaamme.

Suomen Cupilla on Haka-fanien sydämissä erityinen paikka ja himoittu cup-juna on vain parin pysähdyksen päässä. Helteet hellivät keskiviikkona kotiyleisön tuki on tarpeen jatkopaikan metsästyksessä.

- Toivotaan, että paljon yleisöä pääsee paikalle kannustamaan!

Lisää uutisia