AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 11.6.2022

"Olen ajautunut vähitellen wingbackin rooliin" - Tyler Reidilla on takana vahva kevät VPS:ssa

"Olen ajautunut vähitellen wingbackin rooliin" - Tyler Reidilla on takana vahva kevät VPS:ssa

Tyler Reid pelaa toista kauttaan Suomessa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n Tyler Reid nimettiin Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen vahvojen esityksien ja myös kauden avausmaalin myötä.

Suomeen nyt 24-vuotias Reid tuli ensi kertaa alkuvuonna 2021. Tie vei talviseen ja koronarajoitusten hiljentämään Pietarsaareen - keskelle tuntematonta koko siihenastisen uransa kotimaassaan pelanneen Reidin näkökulmasta.

- Olin hyvin epäileväinen, voisinko kehittyä suomalaisessa sarjassa, Reid tunnustaa Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

– Isä patisti minua lähtemään. Isä sanoi, että menet Suomeen, teet siellä parhaasi ja katsot, mitä tapahtuu. Kun teet parhaasi joka päivä, hyviä asioita tapahtuu.

Isä-Reid oli oikeassa. Kevät vei kylmyyden ja pimeyden, ja viheriölläkin Reidiä odotti yllätys.

– Jaro pelasi toiseksi ylimmällä sarjatasolla, jonka taso oli myönteisessä mielessä todella suuri yllätys. Samanlainen yllätys on ollut jalkapalloliigakin, Reid sanoo.

Reid pelasikin vahvan kauden Jarossa tehden myös kuusi maalia. Hyvät otteet eivät jääneet Veikkausliigaan nousseelta VPS:lta huomaamatta ja hankki puolustajan riveihinsä. Veikkausliigan ja Ykkösen välillä suurin ero on Reidin arvion mukaan pelitempossa ja siinä, kuinka nopeasti joukkue reagoi taktisilla muutoksilla vastustajan tekemisiin.

Reidin rooli VPS:ssa on oikean laidan puolustaja, käytännössä wingback, joka tarvittaessa lähtee aktiivisesti mukaan hyökkäyksiin.

– Olen aina ollut puolustaja. Yhdessä vaiheessa pelasin topparinakin. Wingbackin rooliin olen ajautunut vähitellen, kun pelaamiseni ja ominaisuuteni ovat kehittyneet, Reid kuvaa luontevaa siirtymistään hyökkäävämpään rooliin.

– Wingbackilla pitää olla voimaa ja hänen pitää jaksaa juosta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia