AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 17.12.2021

Ilves taipui pilkuilla MP:lle - kaksijakoinen ottelu kaikkineen

Ilves taipui pilkuilla MP:lle - kaksijakoinen ottelu kaikkineen

Yusif Moussa iski Ilveksen avausmaalin. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves joutui perjantaina tunnustamaan Mikkelissä pelattavan Go On Cupin isännän MP:n paremmakseen perin kaksijakoisen kamppailun jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

Ottelu alkoi odotetusti tunnustelevissa merkeissä. Alussa kumpikaan joukkue ei ottanut pallonhallintaa itselleen vaan molemmat hallitsivat kenttätapahtumia aika ajoin palloa. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kotijoukkue onnistui kuitenkin pariin otteeseen hätyyttelemään Eetu Huuhtasen vartioimaa Ilves-maalia.

Jakson edetessä Ilves otti pallonhallinnan itselleen, mutta kotijoukkue MP iski terävästi vastaan tilanteenvaihdoista. Kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia kotijoukkueen Topi Keskinen karkasi vasemmalta laidalta Ilveksen puolustukselta ja laukoi tarkalla laukauksella MP:n 1-0 johtoon.

Avausmaalin jälkeen Ilves jatkoi pallonhallintaa, mutta kunnon maalipaikoille ei keltapaidat onnistuneet murtautumaan. Pelikellon näyttäessä 25 minuuttia MP:n Topi Keskinen onnistui maalinteossa jo toistamiseen vieden kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Toisen maalin jälkeen Ilves otti kenttätapahtumat vielä tiukemmin haltuunsa, mutta edelleen kunnon maalipaikat loistivat poissaolollaan. Näin ollen tauolle siirryttiin MP:n kahden maalin johdossa.

Ottelun tauolla Ilves suoritti suunnitellusti kymmenen pelaajavaihtoa vaihtaen kaikki kenttäpelaajat. Kentälle marssikin täysin erilaisella sykkeellä pelannut vierasjoukkue, joka vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti MP:n maalia. Jo parin minuutin pelin jälkeen Aapo Mäenpää tarjoili hyvän vetopaikan Noel Hasalle, mutta maalivahti sai torjuttua Noelin vedon. Ilveksen kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon ottelun 51. minuutilla, kun Yusif Moussa sai pallon kuudentoista rajalle kulman jälkitilanteessa. Yusif pelasi hienosti vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon alakulmaan, 2-1.

Kavennusmaalin jälkeen Ilves jatkoi painostusta luoden lukuisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Tasoitusmaali nähtiinkin jo kuusi minuuttia kavennusmaalin jälkeen, kun jälleen kulman jälkitilanteesta Ilves onnistui maalinteossa. Tällä kertaa Aapo Mäenpää laukoi lähietäisyydeltä pallon maaliin, 2-2. Tasoituksen jälkeen keltapaidat lähtivät ahnaasti hakemaan johtomaalia. Sitä ei tarvinnutkaan odotella kauaa, sillä ottelun 63. peliminuutilla Noel Hasa vapautti hyvällä syötöllä Momodou Sarrin läpiajoon. Mudu laukoi pallon varmasti alakulmaan vieden Ilveksen ensimmäistä kertaa johtoon, 2-3.

Ilves ei päästänyt jalkaa kaasulta johto-osumankaan jälkeen vaan se jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä kohti vieraiden maalia. Ottelun toisen jakson painopisteestä kertoo jotain se, että toisen puoliajan ensimmäisen 30 minuutin aikana Ilves sai 11 kulmapotkua. Kesken Ilveksen vahvan painostuksen ja lukuisten maalipaikkojen yksi harhasyöttö omalla alueella kostautui. Kotijoukkueen ottelun hahmo Topi Keskinen katkaisi Ilveksen poikittaisyötön noin 30 metrin päässä Ilveksen maalista. Pari terävää kosketusta ja tarkka laukaus maalin alakulmaan tasoitti lukemiksi 3-3. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu 84 minuuttia.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilves haki vielä vimmatusti voittomaalia siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen ottelun voittaja ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Rangaistuspotkukilpailu venyi pitkäksi, sillä vasta kymmenes laukojapari tuotti ratkaisun. Kymmenennessä laukojaparissa MP:n maalivahti onnistui torjumaan Linus Rönnbergin laukauksen ja näin MP eteni huomiseen turnauksen finaaliin. Ilves kohtaa huomenna pronssiottelussa FC Hakan. Ottelu alkaa klo 12.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio totesi ottelun olleen Ilveksen osalta hyvin kaksijakoinen.

– Ensimmäinen puoliaika oli passiivista odottelua. Kaikkea muuta kuin mitä haluttiin joukkueeltamme nähdä. Vastaavasti toisen puoliajan peli oli juuri sitä mitä haluttiin. Liikutettiin palloa vauhdilla, pystyttiin olemaan vaarallisia viimeisellä kolmanneksella. Myös pallottomana oltiin aktiivisia ja aggressiivisia.

Ilves kohtaa lauantaina Go On Cupin pronssiottelussa FC Hakan.

Lisää uutisia