AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.45 // 8.11.2021

Interin perinteinen Annelin pokaali Benjamin Källmanille

Interin perinteinen Annelin pokaali Benjamin Källmanille

Benjamin Källman urakoi tehokkaasti kaudella 2021. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden päätös tietää perinteisesti myös kauden parhaiden pelaajien palkitsemisia. Tänä vuonna FC Interistä eniten palkintoja nappasi itselleen 23-vuotias hyökkääjä Benjamin Källman.

Maalipörssin jaetun ykkössijan 14 osumallaan vienyt Källman palkittiin sekä Annelin pokaalilla että Interin kannattajaryhmä Ultraboyzin palkinnolla. Näiden lisäksi hänet nimettiin mukaan kauden 2021 Kopla-joukkueeseen. Benjamin Källman valittiin mukaan myös Veikkausliigan lokakuun joukkueeseen.

Interin perustaja Stefan Håkansin vaimon Annelin mukaan nimetty palkinto, Annelin pokaali, jaetaan vuosittain pelaajalle, joka pelaa suurella sinimustalla sydämellä seuran eteen. Pokaali on jaettu yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien. Tänä vuonna palkinnon sai kaikissa 27 Veikkausliigaottelussa pelannut ja niissä peräti 14 maalia viimeistellyt Källman.

Monet ulkomaankentät lainakomennuksillaan jo nähnyt Källman palasi Interiin viime vuonna, mutta sai täksi kaudeksi uuden roolin kentällä. Hyökkääjälle harvinaisesti Benjaminille kertyi yhdet joukkueen suurimmista peliminuuteista, vaikka hän joutuikin monesti ottamaan iskuja vastaan vastustajilta. Benin kova uurastus kentällä huipentui uran tähän asti pelillisesti parhaaseen kauteen ja maalikuninkuuteen.

Lisää uutisia