AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2021

Ilves jatkaa voittoputkessa (Ilves - IFK Mariehamn 2-0)

Ilves jatkaa voittoputkessa (Ilves - IFK Mariehamn 2-0)

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen pisteputki sai jatkoa neljännen perättäisen voiton myötä. IFK Mariehamn jäi keskiviikkoillan ottelussa vastaantulijaksi.

Ottelu sai räjähtävän alun. Pelikelloon ei ollut ehtinyt kertyä edes täyttä minuuttia, kun pallo oli jo IFK:n verkossa. Joona Veteli antoi yläalueen vapaapotkun rangaistusalueelle, jossa pallo pyöri flipperin lailla. Veteli sai pelivälineen takaisin itselleen, eikä hän aikaillut. Terävä sivallus kohti yläkulmaa, ja taululle merkattiin 1–0. Saarelaiset saivat kylmää vettä samantien niskaansa.

Johtoasemassa Ilves hieman vetäytyi jättäen "Grönvittille" tilaa edetä. Tehe Olawalella oli hyvä puskupaikka, ja Ilvestä aiemminkin rokottanut Niilo Mäenpää puolestaan lähetti vihaisen kudin ylärimaa nuollen yli.

Tunnin pelin kohdilla tilanteet alkoivat avautua nopeammalla syötöllä, ja pallo liikkui vauhdilla päädystä päätyyn. Veteli oli kentän näkyvimpiä hahmoja ja hänellä oli parikin paikkaa hakea johto-osumansa tuplaamista. Myös valkopaidat olivat ahnaasti karkaamassa pahantekoon aina oman pallonriiston jälkeen. Tupsukorvat kuitenkin puolustivat kurinalaisesti.

Viime viikkoina hyvillä otteillaan hurmannut Tuomas Ollila oli lopulta maalipuiden väliin osuva sankari. Vasen puolustaja nousi omaa kaistaansa ja toimitti palloa maalille. Teemu Jäntin yrityksen sai vielä maalivahti Oskari Forsman torjuttua, mutta paluupallo ajautui Ollilan ulottuville ja hän liukui pelivälineen perille.

76. minuutilla Ilves selvisi hiuksenhienosti takaiskulta. Suomen futiskenttiä pitkään kiertänyt Vahid Hambo karkasi linjan taakse läpiajoon kasvokkain Rasmus Leislahden kanssa. Leislahti ei ennättänyt palloon kiinni, ja Hambo roikotti pallon helposti maalivahdin yli. Kotijoukkueen onneksi sisäsyrjävedon kierre käänsi pallon lentoradan muutamia senttejä takatolpalta ohi.

Peli muuttui melko suoraviivaiseksi ja rikkonaiseksi, eikä keltaisilta korteiltakaan vältytty. IFK ei lopulta saanut kummoistakaan takaa-ajoa aikaiseksi. Ilveksen neljäs perättäinen voitto muuttui tosiasiaksi. Veikkausliigan runkosarjan päätöskierrokselle jää paljon pelattavaa.

Lisää uutisia