AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2021

"Meidän pitää olla kärsivällisiä" - KuPS hyvin valmistautuneena KTP-otteluun

"Meidän pitää olla kärsivällisiä" - KuPS hyvin valmistautuneena KTP-otteluun

Simo Valakari painottaa kärsivällisyyttä. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura pelaa Veikkausliigan runkosarjan kolmanneksi viimeisen ottelunsa lauantaina, kun keltapaidat matkaavat sarjajumbo KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

KuPS:n vire kotimaan pelikentällä on ollut hurja kesäkuusta alkaen. Kuopiolaisilla ei ole tappiomerkintää edelliseen 13 Veikkausliiga-otteluun ja näistä peleistä peräti 11 on päättynyt KuPS:n voittoon. 39 tarjolla olleesta pisteestä KuPS on napannut sarjataulukkoon komeat 35.

Lauantaisen isäntäjoukkue KTP:n kausi on soinut päinvastaisilla sävelillä. Joukkueen edellinen ja kauden toistaiseksi ainoa voitto on toukokuun puolivälistä, jolloin FC Haka kaatui Valkeakosken Tehtaan Kentällä maalein 0-3. Tuon ottelun jälkeen KTP on pelannut 16 Veikkausliigan ottelua ilman voittoa – näistä peleistä KTP on onnistunut saalistamaan vain neljä pistettä.

Kotkassa reagoitiin viikon SJK-tappion jälkeen ja sarjapaikkaa pelastamaan palkattiin HIFK:sta tuttu Teemu Kankkunen, joka onnistui viime kaudella HIFK:n peräsimessä kääntämään joukkueensa kurssin ja säilyttämään sarjapaikkansa.

Lauantainen KuPS-ottelu onkin KTP:n uudelle päävalmentajalle liki kovin mahdollinen testi, mutta samalla se on joukkueen pelaajille erinomainen näytön paikka uudelle valmennukselle.

KuPS tulee saamaan vieraskentälle kovan tuen myös joukkueen kannattajilta, sillä Kotkaan on matkaamassa arviolta toistasataa KuPS:n kannattajaa. Päävalmentajan mukaan joukkueen harjoitusviikko on sujunut hyvin ja pelaajiston vireystilanne on erinomainen.

- Mukava päästä taas pelaamaan. Treenikentällä energiatasot ovat olleet korkealla ja se meidän pitää siirtää myös peliin lauantaina. Odotan raikasta ja aktiivista esitystä, mutta ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi menettää malttimme pelaamisessamme. Ottelu kestää 90 minuuttia ja meidän pitää olla kärsivällisiä kentällä, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari ennakoi.

KTP-KuPS Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia