AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 19.8.2021

Haka-hyökkääjä Antto Hilskaa ei kilpailu peliajasta haittaa - "Kaikilla on kuitenkin yhteinen päämäärä"

Haka-hyökkääjä Antto Hilskaa ei kilpailu peliajasta haittaa - "Kaikilla on kuitenkin yhteinen päämäärä"

Haka on juhlinut viime otteluissaan. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Hakan tämän kauden joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista. Päävalmentaja Teemu Tainio on kierrättänyt pelaajia kauden aikana pitäen kaikki nälkäisinä ja näyttöhaluisina. Tämä on tuonut myös tulosta viime kierroksilla.

FC Hakalla on allaan kaksi peräkkäistä voittoa kahdeksan voitottoman jakson jälkeen. Hilska myöntää, että kahden voiton myötä joukkueessa vallitsee tällä hetkellä luottavaisempi ja vapautuneempi tunnelma.

– Totta kai voitot vaikuttavat positiivisesti. Pelasimme pitkän pätkän ilman voittoja, ja siinä on haasteena miten päivittäisessä arjessa pysyy positiivisena ja uskotaan, että pystytään kääntämään kelkka. Onneksi saimme kaksi voittoa ja vieläpä kovista vastustajista. Se luo uskoa omaan tekemiseen, että pystymme omalla pelitavallamme nappaamaan voittoja. Kyllä viime aikoina treeneissä on ollut rennompi meininki, Hilska valottaa.

Mitään poppaskonsteja Hakan taikakassista ei ole löytynyt tulosten kääntämiseksi, vaan voitot ovat seurausta kovasta työstä harjoituskentällä.

– Emme tehneet pelillisesti radikaaleja muutoksia. Saimme siihen hyvän treenipätkän siirretyn HIFK-ottelun takia ja saimme hiottua sekä hienosäädettyä tiettyjä asioita. Hienoa, että saimme sitten myös onnistumisia.

Hilska on ollut molemmissa edellisotteluissa avauskokoonpanossa, mutta on saanut kokea myös vaihtopenkin tämän kauden aikana Tainion muokatessa miehistöään kauden edetessä.

– Tietenkin kaikki haluaisivat olla avauksessa, mutta meillä on kova kilpailutilanne ja kaikki tiedostavat sen. Meillä on paljon hyviä pelaajia ja kilpailu pitää hereillä. Se tuo ekstralatauksen treeneihin ja on vain hyvä tilanne, että treeneissä taistellaan pelipaikoista.

Vaikka pelaajat taistelevat keskenään himoituista minuuteista, niin joukkuehengessä se ei ole näkynyt.

– Kaikki ovat ammattiurheilijoita ja tietävät kilpailun olevan läsnä myös oman joukkueen sisällä. Kaikilla on kuitenkin yhteinen päämäärä ja tavoite, eikä se vaikuta joukkuehenkeen.

Haka kohtaa seuraavaksi jo perjantaina AC Oulun kotonaan.

Lisää uutisia