AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 18.4.2021

Santeri Haaralan tapahtumarikas vuosi - Kakkosen maalitykistä Veikkausliigan mestarikandidaatin riveihin

Santeri Haaralan tapahtumarikas vuosi - Kakkosen maalitykistä Veikkausliigan mestarikandidaatin riveihin

Santeri Haarala siirtyi täksi kaudeksi KuPS:n joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Vielä viime kesänä Santeri Haarala takoi Kakkosessa Ilveksen kakkosjoukkueen paidassa maaleja kovalla teholla, mutta tämän kauden hän aloittaa yhden mestarikandidaatteihin lukeutuvan KuPS:n riveissä. Haaralan mukaan pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää.

Haarala on aiemmin pelannut Veikkausliigaa Ilveksessä ja RoPS:ssa, mutta viime kauden hän aloitti Ilveksen kakkosjoukkueessa pelaamalla Kakkosta. Kesken kauden hän siirtyi TPS:n riveihin ja täksi

löytyi pelipaikka Kuopiosta hänen tehtyä sopimuksen KuPS:n kanssa.

- Onhan tässä ollut melkoinen matka. Jokainen käy läpi oman polkunsa ja olen tosi tyytyväinen, että olen päässyt KuPS:aan. Olen iloinen siitä pitkäjänteisestä työstä ja lopulta se on tuonut minut tällaiseen paikkaan, jossa kaikki on kohdillaan ja viihtyy.

TPS:n viime kausi päättyi putoamiseen. Haaralalla olisi ollut mahdollisuus jatkaa turkulaisjoukkueessa, mutta veri veti Veikkausliigaan.

- Minulla oli molemminpuolinen optio TPS:n kanssa ja soitin sitten Tuutin Pasille, sillä hän oli minulle entuudestaan tuttu, ja kysyin pääsisinkö KuPSiin testiin. Kun TPS putosi, niin toiveissa oli jatkaa liigassa, sillä siellä tuli tunne, että pystyn pärjäämään liigassa. Lisäksi halusin joukkueeseen, joka taistelee mestaruudesta. Testijakson kautta sain sitten sopimuksen, Haarala avaa päätymistään Kuopioon.

Hyökkääjä myöntää, ettei olisi vielä viime kesänä ennakoinut pelaavansa vuoden päästä Suomen Cupin finaalissa ja mestariehdokkaan riveissä.

- En olisi ikinä uskonut sitä. Mutta sekin kuuluu futiksen kauniiseen ja hyvään puoleen, että mitä tahansa voi tapahtua.

Haarala on päässyt KuPS:ssa hyvään vauhtiin iskien muun muassa maalin Suomen Cupin välierässä.

- On mennyt tosi hyvin. Olen sopeutunut hyvin joukkueeseen ja sen pelitapaan sekä muutenkin futiksen ulkopuolella. Olen myös säästynyt isommilta vaivoilta.

Lisää uutisia