AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 20.3.2021

"Yläkerrassa oli isoja ongelmia" - Wiss tyytymätön Ilveksen esitykseen

"Yläkerrassa oli isoja ongelmia" - Wiss tyytymätön Ilveksen esitykseen

"Jallu" antoi tunnustuksen myös vastustajalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kärsi lauantaina Kaupissa pelatussa harjoitusottelussa 1-2-tappion IFK Mariehamnille ja mietittävää jäi paljon.

Kotijoukkue Ilves ei ollut kauden ensimmäisessä ulkona pelatussa ottelussa parhaimmillaan oikein missään vaiheessa. Molempien jaksojen alkua hallitsi vierailija IFK, jolla toimi tänään sekä viimeistely että puolustaminen kotijoukkuetta paremmin. Ottelun alun virheet puolustuksessa koituivat lopulta Ilvekselle kohtaloksi, sillä reilussa 20 minuutissa vieraat iskivät kaksi maalia, jotka riittivät lopulta ottelun voittamiseen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut lainkaan tyytyväinen suojattiensa suorituksiin.

- Ensin tehtiin iso puolustusvirhe, jota ei ehditä korjaamaan ja sen jälkeen hävitään kaksinkamppailuja pari kappaletta ja peli on 0-2. Vaikka saatiin itse hyvin palloa liikkeelle, ei kuitenkaan pystytty omista paikoista tekemään maaleja. Sitten meidän peli olikin jahtaamista ja perässä juoksemista, Wiss perkasi ottelun ensimmäistä jaksoa.

Vaikka Ilveksen yläkerran prässi ei näyttänyt toimivan hyvin, käänsi Wiss sen enemmän vastustajan hyväksi pelaamiseksi.

- Kyllä meillä oli yläkerrassa isoja ongelmia molempiin suuntiin, heidän alakertansa avasi hyvin ja meidän pojat vaan juoksivat jossain siellä. Selkeä epäonnistuminen kyllä sillä saralla, kritisoi Wiss joukkuettaan.

Ilves teki useita vaihtoja jälleen kerran. Se ei kuitenkaan suuremmin vaikuttanut pelaamiseen.

- Kyllä vaihtopelaajat esiintyivät ihan ok, kokemuspohjaansa nähden varsinkin. Ainahan peli vähän muuttuu vaihtojen myötä, mutta hyvin hoitivat tonttinsa, Wiss jatkoi.

Ilves pystyi palloa hyökkäysalueella pitämään, mutta maalintekopaikat loistivat puuttumisellaan.

- Hyökkäyspelaamisessa pitäisi pelaajien liikkua yhdessä ja tehdä yhteistyötä, siinä on vielä paljon petrattavaa. Moni pelaa vielä nuo tilanteet yksinään tällä hetkellä siellä ylhäällä. Sen suhteen meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä, analysoi hän ongelmakohtaa.

Lisää uutisia