AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 6.11.2020

Haka ei hätäile joukkueen rakentamisen kanssa – ”Ei tarvitse olla niin kiire persuuksissa”

Haka ei hätäile joukkueen rakentamisen kanssa – ”Ei tarvitse olla niin kiire persuuksissa”

Teemu Tainio aikoo rakentaa joukkuetta rauhassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka kiinnitti ensimmäisen uuden palikkansa ensi kauden joukkueeseen, kun Mika Hilander siirtyy Ilveksestä Hakaan kahden vuoden sopimuksella. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio sanoo, että ensi kauden joukkuetta rakennetaan maltilla.

Hilanderin sopimuksen myötä Hakalla on ensi kaudeksi koossa 12 pelaajasopimusta. Viime kauden joukkueesta jatkavat ainakin Kalle Kohonen, Jami Kyöstilä, Seth Saarinen, Niklas Friberg, Luiyi de Lucas, Topias Listo, Jacob Bushue, Tino Purme, Samuel Chidi, Antto Hilska ja Leevi Antinaho.

- Jotenkin tuntuu, että tässä tilanteessa joukkueen rakentamisen kannalta ei kannata eikä tarvitse olla niin kiire persuuksissa, vaan voi miettiä rauhassa. Olisi ehdottomasti tarkoitus vahvistaa joukkuetta tulevaa kautta varten. Saimme pidettyä tietyt runkopelaajat joita halusimme. Se on tärkeä, ettei tule liikaa vaihtuvuutta, Tainio kertoi Hakan torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

Tainiolla on mielessään selvä kuva millaisen joukkueen hän ensi kaudeksi haluaa.

- Jos ensi kauden joukkuetta ajatellaan, niin meidän pitää ehdottomasti olla dynaamisempi ja nopeampi joukkue. Sen tyyppisiä pelaajia haemme. Hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Se on yleensä hyvä resepti.

Hakan pelaajat vetäytyivät lomalle kauden viimeisen ottelun jälkeen ja joukkue palaa harjoituksiin 7.12. Joulukuulle on sovittuna myös yksi harjoitusottelu FC Lahtea vastaan ennen joulutaukoa.

Lisää uutisia