AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 5.4.2020

​Sakari Mattila nauttii pelaamisesta topparin tontilla

​Sakari Mattila nauttii pelaamisesta topparin tontilla

Kuva: Juha Tamminen

Sakari Mattila päätti pitkän ulkomaan tourinsa ja palasi talvella Veikkausliigaan ja HIFK:n joukkueeseen.

Puolustavana keskikenttämiehenä pitkään pelannut Mattila, 30, on HIFK:ssa palannut pelaamaan vanhalle pelipaikalleen keskuspuolustajaksi.

- Tosi kiva pelata topparia, varsinkin nyt kun olen päässyt pelaamaan tuollaisen konkarin kuten Patrosen kanssa. Hän on huippupuolustaja, jolta olen saanut paljon oppia. Topparina etenkin pitää yhteispeli toimia vierustovereiden kanssa. Maalivahdin, laitapakkien. Olen tykännyt. Tällä pelipaikalla pääsen käyttämään omia vahvuuksia, pelinavaamista ja ohjaamista, sieltä näkee aika hyvin koko kentän, Mattila kuvailee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

HIFK:lla on mielenkiintoinen pelaajapaketti kasattu kaudelle 2020.

- Paljon erilaisia persoonia, aika paljon ulkomaalaisia myös, jotka ovat olleet jo Suomessa ja integroituneet tänne, tietävät mikä on meininki. Meillä on hyvä mix. Nuoria ulkomaalaisia, paitsi maalivahti, joka taitaa olla joukkueen vanhin pelaaja. Potentiaalinen porukka. Ulkomaalaiset pelaajat haluaa mennä eteenpäin ja se vaati, että pitää tehdä tehoja. He tietää, että se on ainoa tapa viedä uraa pidemmälle. Sitten on Patronen, Bäckman, Jugi Halme, Hänninen, vanhoja kundeja jotka tuo jatkumoa IFK:lle. Hyvä mix. Täytyy sanoa, että odotan hirveästi päästä pelaamaan. Cupin peleissä oli kiva pelata ja löytyi taas ihan uutta intoa futikseen, Mattila toteaa.

Lisää uutisia