AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2020

​Sakari Mattila pitää kuntoa yllä kotioloissa: "Kun hommat alkaa, ei voi ihan rapakunnossa olla"

​Sakari Mattila pitää kuntoa yllä kotioloissa: "Kun hommat alkaa, ei voi ihan rapakunnossa olla"

Mattila oli pitkään Suomen A-maajoukkueen runkopelaaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkän uran ulkomailla tehnyt Sakari Mattila liittyi talvella HIFK:n organisaatioon kolmivuotisella sopimuksella.

30-vuotiaan pelimiehen paluu kotimaahan ja Veikkausliigaan ei mennyt niin kuin Strömsössä. Koronaviruspandemia sotki kevään jalkapallokuviot ympäri maailmaa ja Mattila yhtenä pelaajana muiden joukossa treenailee nyt yksin kotioloissa.

- Yrittänyt pitää vapaaehtoista karanteenia Turkin leirin jälkeen. Kaksi viikkoa olin ihan vaan kotona. Olen hommannut spinningpyörän, painoja löytyy ja lenkillä olen käynyt yksin. Koettanut pitää eroa muista ihmisistä, ettei tuo itse kotiin mitään. Seuran kautta ei ole varsinaista treeniohjelmaa, mutta suosituksia mitä voi tehdä. Jokainen sitten soveltaa niitä miten itselle sopii. Päivittäin jotain tulee tehtyä. Vastuullinen pitää olla, että kun hommat alkaa, ei voi ihan rapakunnossa olla, Mattila toteaa tuoreessa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Sakari Mattila on nykyään kolmen pienen lapsen isä, joten kotona on hieman erilainen meno.

- Hulabaloo on aika kova. Ratkaisu siihen on se yhteispeli. Välillä on väsyneitä vanhempia. Siihen auttaa ainoastaan, että yhdessä tekee asioita. Tätä on ensimmäisestä päivästä asti tehnyt, joten siihen on tottunut ja helpompaa tämä on, mitä pidemmälle menee. Nyt nukutaan paremmin ja asiat menee helpommin. Ovat alkaneet leikkimään keskenään, joten voi ottaa itsekin vähän lonkkaa sohvalla, Mattila myhähtää.

Lisää uutisia