AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2020

​Konkaripelurin ura ei jatkunutkaan kasvattiseurassa: "Ei sen suhteen ole hard feelingsiä"

​Konkaripelurin ura ei jatkunutkaan kasvattiseurassa: "Ei sen suhteen ole hard feelingsiä"

Kuva: Juha Tamminen

Pitkän uran ulkomailla tehnyt Sakari Mattila, 30, päätti palata Suomeen. Sopimus HIFK:ssa kattaa kolme seuraavaa kautta.

Mattila oli ajatellut jatkaa uraansa ulkomailla, mutta HIFK:n tarjous houkutteli kokeneen pelimiehen takaisin Suomeen ja Veikkausliigaan.

- Ei ollut ihan suunniteltu paluu, jos olisit soittanut minulle viime vuoden marraskuun alussa, en välttämättä olisi uskonut, jos olisit sanonut, että pelaan tammikuussa HIFK:ssa. Asiat meni aika nopeasti, kun ne lähti rullaamaan. Olin täysin valmistautunut ja neuvotellut sopimusta Norjassa, että jatkan siellä. Vaimo on norjalainen, ajattelin, että ura siellä joskus päättyisi ja sinne asetuttaisiin, Mattila kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Mattila on HJK:n kasvatti ja pelannut koko Veikkausliigauransa Klubin paidassa. Kotiinpaluu ei kuitenkaan tapahtunut odotetusti HJK:n paidassa, vaan paikalliskilpailija HIFK:n.

- Minun ja HJK:n historia on erittäin rakas, olen kasvanut siellä, voittanut mestaruuksia siellä ja minulla on ystäviä siellä. HJK:n kanssa olen neuvotellut urani aikana, käyty edes takaista puhelua. Viime kesänä minulla ei ollut diiliä ja kävin treenaamassa heidän kanssaan. Tuolloin HJK näytti punaista valoa, oletin, että se pysyvä ratkaisu. Ei sen suhteen ole mitään hard feelingsiä. IFK tarjosi diiliä, katsoin vaihtoehdot ja ne oli Fredrikstad tai IFK ja IFK oli parempi.

- Pääjuttu oli pitkä sopimus. Muuten ei olisi ollut järkeä tulla lyhyeksi ajaksi ja alkaa taas miettiä mitä sitten. Kun diili loppuu, olen 33 vuotias, katsotaan sitten miten kroppa kestää. Pystyykö jatkamaan ja jos ei pysty, sitten tehdään muita juttuja, Mattila pohtii.

Lisää uutisia