AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 2.2.2020

Inter kahmi palkintoja Varsinais-Suomen Urheilugaalassa

Inter kahmi palkintoja Varsinais-Suomen Urheilugaalassa

"Furkka" vain paranee vanhetessaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuodenvaihteessa tapahtuneen SPL:n organisaatiomuutoksen myötä Palloliiton piirit jäivät historiaan. Lauantaina järjestetyssä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa palkittiin kuitenkin vielä viimeisen kerran Länsi-Suomen piirin perinteisillä palkinnoilla jalkapallokauden 2019 menestyjiä.

SPL:n Länsi-Suomen piirin Vuoden pelaajana palkittiin FC Interin Timo Furuholm.

Palkintoperusteiden mukaan Timo Furuholm vain paranee vanhetessaan. Inter-hyökkääjä oli joukkueen kapteenina isossa roolissa, kun seura taisteli useamman vaikean vuoden jälkeen Veikkausliigan hopeamitalit Turkuun. Furuholm viimeisteli Veikkausliigassa kymmenen maalia ja antoi lisäksi neljä maalisyöttöä. Komealla urallaan Timo Furuholmilla on takanaan yhteensä jo 184 Veikkausliigaottelua ja hän on tehnyt niissä 68 maalia.

Furuholm loistaa myös kentän ulkopuolella. Hän päätti lahjoittaa tämän kauden voittobonuksensa FC Interin tukirahastoon, josta tuetaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta.

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Vuoden valmentajan palkinnon pokkasi José Riveiro, FC Inter.

José Riveiro tuli Interin ruoriin viime sesongiksi ja avauskausi oli heti komea. Riveiron johdolla Inter pelasi nautittavaa jalkapalloa ja kauden päätteeksi Turussa juhlittiin paluuta mitalikantaan, kun Veikkausliigan hopeamitalit ripustettiin Inter-pelaajien ja taustaryhmän kauloihin. Seura oli viimeiseen otteluun asti kiinni jopa mestaruudessa, mutta tällä kerralla vielä KuPS oli pykälän edellä. FC Inter haluaa pelata modernin jalkapallon eturintamassa ja tämän toteuttamisessa José Riveiro osoittautui seuralta erinomaiseksi valmentajalöydöksi. Inter-valmentaja valittiin viime Veikkausliigakaudella peräti kaksi kertaa myös Kuukauden valmentajaksi liigassa.

José Riveiro käväisi lavalla lauantain Urheilugaalassa myös toisen kerran, sillä hänet palkittiin Länsi-Suomen piirin palkinnon lisäksi Varsinais-Suomen Vuoden Valmentajana kaikki lajit huomioon ottaen.

Inter-perheen menestyksen gaalassa täydensi urheilutoimittajien valinta Varsinais-Suomen Vuoden parhaasta jalkapalloilijasta. Tämä palkinto meni huippukauden pelanneelle sinimustien hyökkääjä Filip Valencicille.

Lisää uutisia