AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2019

Nuorta voimaa FC Lahteen – laituri Altin Zeqiri sopimukseen

Nuorta voimaa FC Lahteen – laituri Altin Zeqiri sopimukseen

Altin Zeqiri siirtyy FC Lahteen. (Kuva: FC Lahti / Taneli Okkonen)

FC Lahti ja nuori Altin Zeqiri ovat tehneet kauden 2021 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös vuoden optio.

Zeqiri siirtyy Lahteen yhteistyöseura FC Espoosta ja hänen kasvattajaseurojaan ovat Espoon lisäksi EBK ja FC Honka.

Zeqiri on 184-senttinen laituri. Hän on ollut tutustumassa FC Lahteen useamman kerran yhteistyöseuratapahtumien kautta. Tällä kaudella juuri 19 vuotta täyttänyt Zeqiri on pelannut FC Espoon paidassa Miesten Kakkosta. Seitsemässä ottelussa on syntynyt yhteensä neljä maalia. Zeqirin vahvuuksia kentällä ovat etenkin nopeus ja juoksuvoima. Lisäksi hän pystyy ohittamaan puolustajia haastamalla.

- Zeqiri on ollut ennenkin täällä ja olisin halunnut hänet jo talvella tänne. Hän on mennyt Espoossa eteenpäin ja myös muut seurat olivat kiinnostuneita hänestä. Zeqiri on erittäin juoksuvoimainen pelaaja. Hän pystyy myös ohittamaan puolustuspään pelaajia haastoillaan. Pitkä sopimus takaa sen, että voimme edetä rauhassa hänen kanssaan, mutta Zeqiri on ennakkoluuloton ja hänellä on kova työmoraali, joten uskon, että hänestä on iloa jo tämän kauden aikana.

- Hän pelaa vielä muutaman peli FC Espoossa, jonka jälkeen katsomme tilannetta. Hän pystyy pelaamaan kaikkia paikkoja hyökkäyspäässä. Espoossa tehdään hyvää juniorityötä ja nyt me pääsemme jälleen jalostamaan yhteistyöseuramme FC Espoon pelaajaa eteenpäin urallaan, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

Zeqiri itse on innoissaan sopimuksesta. Hän kertoo, että seura on tuttu ja FC Lahdessa on hänelle paljon tuttuja pelaajia. Hänen tavoitteensa ovat korkealla, mutta Zeqiri haluaa edetä askel kerrallaan.

- On tosi kiva olla täällä. Ympäristö on tuttu ja joukkueessa on monia tuttuja pelaajia. Minun alkukauteni FC Espoossa oli hyvä ja nousin Kakkosen maalipörssissä jo toiseksi. Vahvuuksiani kentällä ovat yksi-vastaan-yksi -tilanteet ja pystyjuoksut, mutta myös maalinteko onnistuu. Ensimmäisenä pitää tietysti voittaa paikka avauskokoonpanossa, mutta tavoitteenani on päästä urallani eteenpäin, Zeqiri naulaa.

Zeqiri harjoittelee FC Lahden kanssa, mutta pelaa ainakin vielä muutaman ottelun FC Espoon kanssa. Lahdessa hän saa numeron 24.


SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla perjantaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia