AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2019

​KPV porhaltaa cupissa, Veikkausliigassa vaikeampaa: "Ei tehty henkilökohtaisia virheitä"

​KPV porhaltaa cupissa, Veikkausliigassa vaikeampaa: "Ei tehty henkilökohtaisia virheitä"

Kuva: Juha Tamminen

KPV pelasi tuloksellisesti vahvan talven ja kevään edeten Suomen Cupissa välieriin saakka. Veikkausliigassa ei kuitenkaan ole kokkolalaisjoukkue vielä kyennyt otteluakaan voittamaan.

- Suurin ero alkukauden ja talven pelien välillä on se, että talvella ei tehty henkilökohtaisia virheitä, mitä nyt ollaan tehty. Suurin osa maaleista mitä meille on tehty, ovat tulleet omista virheistä, joista on rokotettu. Se on se suurin ero. Pelillisesti ei missään pelissä olla oltu purjeessa tai absoluuttisesti huonompia. Tehty vain pelit itselle vaikeiksi päästämällä helppoja maaleja, pohtii KPV:n Sebastian Mannström.

- Cupissa onnistuttiin myös tekemään aina se ensimmäinen maali. Se helpotti meidän pelaamista. Nyt ollaan jouduttu takaa-ajajan rooliin liigamatseissa. Edellisessä pelissä oli se hyvä, että saatiin viimein pidettyä nolla, Mannström toteaa viitaten FC Lahden kanssa lauantaina pelattuun 0-0-tasapeliin.

Veikkausliigan alkutaival ei ole ollut kokkolalaisille helppo, mutta luottoa löytyy, että voittosarakkeeseenkin alkaa tulemaan pian merkintöjä.

- Sen on huomannut, että muidenkin joukkueiden pelaaminen on tässä kehittynyt. Me vedettiin kuitenkin aika pienellä kokoonpanolla koko talvi läpi. Ei paljoa pystytty kokeilemaan. Se oli silloin selviytymistä materiaalin suhteen. Nyt on vähän enemmän miehiä rivissä ja näyttää sen suhteen hyvältä, Mannström toteaa.

KPV kohtaa torstaina Ilveksen Suomen Cupin välierässä. Ensi viikon maanantaina jatkuvat liigapelit ottelulla HIFK:ta vastaan.

KPV-HIFK Kokkolan Keskuskentällä maanantaina 20.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia