AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 15.5.2019

​Ilveksen puolustusmuurin murtaminen pohdituttaa Kokkolassa: "Sen kun tietäisi"

​Ilveksen puolustusmuurin murtaminen pohdituttaa Kokkolassa: "Sen kun tietäisi"

Kuva: Juha Tamminen

KPV ja Ilves kohtaavat torstaina Suomen Cupin välieräottelussa Kokkolan Keskuskentällä.

Ilves on pelannut koko vuoden 2019 vakuuttavasti. Se ei ole hävinnyt otteluakaan ja Veikkausliigassa seitsemässä ottelussa tamperelaisten verkko on heilunut vain kerran. Miten KPV aikoo murtaa Ilveksen tiukan puolustuksen?

- Sen kun tietäisi. Aika monet muutkin ovat kokeilleet sitä. Yhden maalin ovat päästäneet ja kaikki pelit mitä ovat pelanneet, eivät ole hävinneet otteluakaan, KPV:n Sebastian Mannström toteaa.

- Ei varmasti tule paljoa paikkoja, joten pitää vaan todellakin paikat käyttää hyväksi, Mannström painottaa.

Kokkolassa toivotaan, että erikoistilannepelaamista hiomalla saataisiin Ilveksen verkkoon se tarvittava maali tai pari.

- Erikoistilannepelaamisessa meillä on parantamisen varaa. Ollaan saatu paljon kulmia, mutta ei olla saatu niistä mitään aikaiseksi. Siinä voisi olla iskun paikka.

Kokkolan korkeusasteilla ruoho ei ole vielä kasvanut parhaaseen mahdolliseen kuntoon, joten kenttäolosuhteet näyttelevät omaa rooliaan torstaisessa kohtaamisessa.

- Kenttä ei ole vielä parhaimmassa mahdollisessa kunnossa ja se on pieni, joten tilanteita tulee paljon. Jos paikkoja halutaan, niin pitää päästä niiden selustaan. Toki haluttaisiin pelata, mutta pitää edetä nyt ehkä vähän suoraviivaisemin, jotta päästään sinne. Sitten jos paikkoja tulee, ne pitää vaan käyttää hyväksi, Mannström paaluttaa.

- Itse olen pelaajatyyppiä, joka tykkää, että pelataan maata pitkin. Sen mukaan pitää kuitenkin pelata, että voi menestyä, eikä olla naiivi. Jos kenttä on vielä huono, niin olosuhteet pitää ottaa pelaamisessa huomioon, Mannström päättää.

KPV ja Ilves iskevät yhteen Suomen Cupin välierässä torstaina klo 18.30. Kokkolalaisten pelit liigassa jatkuvat ensi viikon maanantaina.

KPV-HIFK Kokkolan Keskuskentällä maanantaina 20.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia