AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 8.5.2019

IFK Mariehamn nousi lopussa tasapeliin (HIFK-IFK Mariehamn 1-1)

IFK Mariehamn nousi lopussa tasapeliin (HIFK-IFK Mariehamn 1-1)

Kaksi IFK:ta - HIFK ja IFK Mariehamn - kohtasivat keskiviikkona Helsingissä ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella.

HIFK ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet keskiviikkona Helsingin Töölössä maalein 1-1 (1-0).

Ensimmäinen puoliaika tarjosi vaarallisimmat maalipaikkansa jo ensimmäisten 20 minuutin aikana. Vieraiden Riku Sjöroos pääsi kokeilemaan Arnold Origin torjuntavirettä heti alkuminuuteilla, mutta HIFK-vahti oli hyvin hereillä ja torjui laukauksen. Vierasjoukkueen paras maalintekopaikka tuli kuitenkin reilun vartin pelin jälkeen, kun Aristote Mboma pääsi läpi ja HIFK-toppari Tero Mäntylä joutui kaatamaan hänet rangaistusalueen sisäpuolella. Pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Daniel Sjölund asettui pallon taakse, mutta Origi onnistui kylmänviileästi torjumaan tämän laukauksen.

HIFK:n parhaat maalintekopaikat tulivat puolestaan erikoistilanteista, ennen Erikson Carlosin showta ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Ensin hän pääsi laukomaan aivan vapaasti maalin edestä, mutta tämä laukaus oli kuitenkin liian heikko. Hetkeä myöhemmin brasilialaishyökkääjä pääsi kuitenkin kuittaamaan tämän tilanteen, kun hän useamman pelaajan syöttökuvion jälkeen pääsi nostamaan pallon komeasti ohi maarianhaminalaismaalivahti Oskari Forsmanin. Tauolle mentiin tästä johtuen kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Reilun 60 peliminuutin jälkeen vierasjoukkueelle tarjoutui todellinen tuhannen taalan paikka tulla ottelussa tasoihin, kun Aristote Mbomalla oli tyhjä maali edessään. HIFK:n pelastajana toimi kuitenkin tässä tilanteessa Hassan Sesay, joka viime hetkellä pääsi väliin maaliviivalla, ja pallo meni hänen kauttaan Origin hyppysiin. Ahvenanmaalaiset kuitenkin jatkoivat painostustaan, ja seuraava maalipaikka näki päivänvalon ottelun 71. peliminuutilla. Robin Sidin laukoma vapaapotku leijaili kuitenkin korkealle yli ja ohi maalin. Lopulta vieraiden painostus kuitenkin sai palkinnon, kun vaihdosta tullut Simon Silverholt pääsi vetämään yllättävästä paikasta, ja tämä laukaus yllätti lopulta myös Origin. Näin Kamratmöte päättyi jälleen kerran tasan tuttuihin lukemiin 1-1.


HIFK-KuPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30 ja IFK Mariehamn-FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia