AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2019

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Veikkausliigassa ilman tappioita toistaiseksi jyräävät SJK ja HJK kohtaavat kiirastorstaina 18.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla.

HJK on pelannut yhden ottelun enemmän ja se on siitä saadun tasapelin turvin SJK:n edellä yhdellä pisteellä sarjan kärjessä. SJK on toisena ja voitolla menisi sarjan piikkipaikalle.

- On todella hienoa aloittaa kausi kahdella voitolla ja kuudella pisteellä. Se antaa pelaajille itseluottamusta, poistaa hermoilua ja antaa rauhan tehdä asioita parhaalla mahdollisella tasolla. Tietenkin seuraava ottelumme on erittäin tärkeä, jos haluamme saavuttaa kärjen, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- HJK:lla on jonkin verran uusia pelaajia ja he ovat myös muuttaneet pelisysteemiään hieman. Myös meillä on uusia pelaajia ja uskonkin, että molemmilla joukkueilla on niin monia laatupelaajia, että näemme taatusti laadukkaan ottelun. Me luotamme ja keskitymme vain omaan peliimme, emme niinkään mieti mitä heillä on tarjolla meille, vaan enemmän mitä me voimme tarjota heidän varalleen, Eremenko toteaa.

Vaikka kausi on vielä nuori ja pelissä luonnollisesti vielä kehityskohteita, niin alkukausi on tarjonnut myös paljon vastauksia HJK:lle. Esimerkiksi tuoreet vahvistukset Kaan Kairinen ja Harmeet Singh ovat ottaneet erinomaisesti paikkansa keskikentältä ja duo rytmittää peliä vahvasti.

Klubin avauskokoonpanon runko on ollut alkukaudella varsin vakio: Rudakovin lisäksi seitsemän kenttäpelaajaa on kellottanut täydet peliminuutit kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Vähintään 90 minuuttia on kellottanut yhteensä 14 pelaajaa, kun taas kentällä on käynyt kauden aikana yhteensä 19 eri miestä. Paras maalintekijä on kahdesti maalannut Evans Mensah. Sebastian Dahlström ja Daniel O'Shaughnessy ovat osuneet kertaalleen.

SJK vahvisti rivejään viime viikonlopun jälkeen vielä brasilialaishyökkääjä Batistalla, joka on käytettävissä heti ja mies on jo saanut vetää täyden harjoitusviikon SJK:n kanssa. Joukkueen terveystilannekin on erinomainen, sillä ainoastaan pienemmistä vammoista kärsivät Joel Mero ja Joonas Sundman ovat todennäköisesti sivussa. Kaikki muut pelaajat ovat toipuneet pelikuntoon ja jopa operaatiosta kuntoutunut Jarkko Hurme on taas käytettävissä. Hurme pelasi viime viikonloppuna 45 minuuttia SJK Akatemian harjoitusottelussa.


SJK-HJK OmaSp Stadionilla torstaina 18.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia