AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2019

Moniko muistaa – Eremenkon ja Lehkosuon historia ulottuu yli neljännesvuosisadan taakse

Moniko muistaa – Eremenkon ja Lehkosuon historia ulottuu yli neljännesvuosisadan taakse

"Bana" HJK:n paidassa kaudella 1993. (Kuva: Juha Tamminen)

Kiirastorstaina OmaSp Stadionilla vaihtopenkin päässä omiaan käskyttävät SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ja HJK:n virkaveli Mika Lehkosuo.

Kaksikolle kohtaaminen on jo ties kuinka mones ja ensimmäisestä on vierähtänyt aikaa jo yli 25 vuotta. Lehkosuo ja Eremenko pelasivat molemmat täyden ottelun 12.8.1993, kun HJK [Lehkosuo] ja FF Jaro {Eremenko] kohtasivat maalittomaan tasapeliin päättyneessä Veikkausliigan ottelussa.

Yhtä aikaa saman joukkueen riveissä Eremenko ja Lehkosuo nähtiin jo seuraavalla kaudella, kun "Bana" pelasi yhden ottelun lainalla Jarossa. 19.6.1994 MYPA ei kuitenkaan kunnioittanut kaksikon yhteistyötä, vaan kaatoi Jaron maalein 4-1.

Eremenkolla ja Lehkosuolla on tämän jälkeen toki huomattavasti pidempikin yhteinen rupeama samassa joukkueessa, kun kaksikko pelasi kaudet 1999-2002 HJK:ssa.

Veikkausliigan päävalmentajina kaksikko puolestaan oli ensi kerran vastakkain 23.9.2009 melkoisessa maalijuhlassa, kun Lehkosuon valmentama FC Honka haki Eremenkon kesken kauden luotsattavakseen ottamasta Jarosta voiton maalein 5-3.


SJK-HJK OmaSp Stadionilla torstaina 18.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia