AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 18.4.2019

HJK jäi toistamiseen maaleitta (SJK-HJK 0-0)

HJK jäi toistamiseen maaleitta (SJK-HJK 0-0)

SJK piti HJK:n kurissa torstain kotipelissään.

SJK ja HJK kohtasivat Seinäjoella kiirastorstain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

SJK:n prässi toimi hyvin läpi ottelun ja se aiheutti HJK:lle ongelmia. Muutaman kerran HJK pystyi purkamaan prässin hyvin ja silloin SJK:n puolustuksella oli kiire. Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkojen luominen oli SJK:lle vaikeaa, vaikka lupaavia hyökkäyksiä olikin muutama. Keskitykset ja pystysyötöt eivät kuitenkaan löytäneet oikeaa osoitetta.

Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat olivat vierasjoukkue HJK:lla. Faith Friday Obilor jäi aivan liian vapaaksi kulmapotkun jälkitilanteessa ja toppari pääsi laukomaan pilkun kohdalta, mutta SJK:n onneksi veto meni ohi maalin.

Myös Evans Mensahilla oli ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla hyvä vetopaikka boksissa, mutta SJK:n puolustus pystyi blokkaamaan kudin.

Toisella puoliajalla SJK oli suuren osan ajasta kuskin paikalla. Prässi toimi vielä ensimmäistäkin puoliaikaa paremmin ja HJK sortui useaan syöttövirheeseen.

SJK:n ensimmäinen huippupaikka tuli Serge Atakayille 53. minuutilla. Moshtagh Yaghoubin laukaus kimposi Obilorin jalasta erinomaiseen paikkaan Atakayille. Atakayin laukaus suuntautui suhteellisen päin hyvin reagoinutta ja vastaan tullutta Maksim Rudakovia. Atakayi pääsi kokeilemaan vielä toisenkin kerran, mutta tällä kerralla kuti viuhui yli maalin.

SJK:lla on hyökkäyksessä erittäin nopeita pelaajia. Dion Acoffin ja Atakayin prässi aiheutti suuria ongelmia Rudakoville 54. minuutilla, mutta HJK selvisi kuin selvisikin tilanteesta ilman takaiskua.

Molemmilla joukkueilla oli vaarallisia erikoistilanteita. HJK:n kulmapotku reilun tunnin kohdalla otti kimmokkeen aivan maalin edessä, mutta Jesse Öst oli tilanteessa hyvin hereillä. Moshtagh Yaghoubi sen sijaan pakotti Rudakovin tökkäämään hänen kulmapotkunsa yli maalin.

Vaihdosta kentälle tullut Jeremiah Streng pääsi vartti ennen loppua vetopaikkaan boksin rajalta Yaghoubin esityöstä. Laukaus olikin hyvä, mutta Rudakov torjui sen hienosti kulmapotkuksi.

Molemmilla joukkueilla oli hyvä tilanne vielä ottelu lisäajallakin. Ensin HJK:n Nikolai Alho keskitti maalin eteen Marco Buenolle, mutta Boris Kadio häiritsi meksikolaista niin, ettei tuore HJK-kärki saanut jatkettua palloa maaliin. Vielä sen jälkeen Denys Oliinyk sai hankittua kotijoukkueelle vapaapotkun. Yaghoubi laukoi pallon takatolpalle Mehmet Hetemaj'lle, joka ei kuitenkaan pystynyt suuntaamaan puskuaan kunnolla kohti maalia.

Viime vuosien HJK-ottelut eivät ole tarjonneet SJK:n kannattajille aihetta iloon. Kiirastorstain ottelun käsikirjoitus oli kuitenkin täysin erilainen viime vuosiin verrattuna. Etenkin toisella puoliajalla SJK vei peliä ja loi maalipaikkoja.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. kello 18.30 ja HJK-HIFK Telia 5G Areenalla tiistaina 23.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia