AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2018

​IFK parantanut selvää ongelmakohtaansa, mutta tekemistä riittää - "Se on vaan fakta"

​IFK parantanut selvää ongelmakohtaansa, mutta tekemistä riittää - "Se on vaan fakta"

Aleksei Kangaskolkka harmittelee IFK:n päästettyjen maalien määrää, mutta muistuttaa puolustuspelin tasapainoittuneen viime viikkoina. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn tunnetaan vankasti puolustavana joukkueena. Tällä Veikkausliigakaudella oma pää on soinut aiempaa useammin.

Kun Veikkausliigaa on pelattu 29 kierrosta, eniten päästettyjä maaleja koko sarjassa on IFK Mariehamnilla. On pienoinen yllätys, että toissa kauden Suomen mestari on päästänyt omiin 54 osumaa, sillä viime kauden päätteeksi lukema oli 42 ja mestaruusvuonna vaivaiset 25.

Päästetyttyjen maalien runsas määrä onkin yksi suuri syy siihen, miksi saarelaiset ovat sarjataulukossa vasta kymmenentenä.

- Se on vaan fakta, siitä ei pääse mihinkään, että jos yli 50 maalia päästää sarjassa kun on 29 peliä pelattu, niin vaikea siinä on pelejä voittaa. Nyt tuli kotipelissä taas kaksi omiin, niin pitää tehdä kolme, jos haluaa kolme pistettä. Se on ihan liikaa, IFK:n luottohyökkääjä Aleksei Kangaskolkka sanoi.

IFK tasasi pisteet sunnuntaina kotikentällään TPS:ää vastaan. Kangaskolkka ampui 2-2-tasoituksen vasta 90. minuutilla.

29-vuotiaan kärkimiehen mielestä IFK on kuitenkin viime viikkoina kehittänyt puolustuspeliään parempaan suuntaan.

- Olemme viimeisen kuukauden-puolentoista aikana menneet parempaan suuntaan. Tämä (TPS-ottelu) oli taas vähän huonompi peli, mutta SJK:ta vastaan tuli pari nollapeliä ja HJK:takin vastaan oli yksi päästetty, 2-0-maali tuli vasta lopussa. Siinä oli sauma pisteille ja itsellänikin oli paikka. Siinä mielessä puolustuspelimme on ollut paljon tasapainoisempaa, Kangaskolkka arvioi.

Seuraavaksi vastaan asettuu FC Inter lauantaina. Maalintekovaikeuksista viime aikoina kärsineet turkulaiset ovat kukistaneet IFK:n kauden molemmissa peleissä. Ensimmäinen kamppailu päättyi Ahvenanmaalla Interin hyväksi 3-2 ja viimeisin vääntö Turussa 3-0 sinimustille.

Aiemmat kohtaamiset eivät paljoa paina Kangaskolkan vaakakupissa. IFK:n luottomiehellä riittää motivaatiota, kun sarjapaikka on pelissä. Kupittaalla vieraileva IFK aikoo pelata vielä loppukaudellakin omilla aseillaan.

- Koittaa keskittyä peliin kerrallaan, aika kliseisesti, mutta niin se vaan menee urheilussa. Ei voi liikaa keskittyä siihen, miten muut pelaavat, yhdeksän liigamaalia tällä kaudella pyssyttänyt Kangaskolkka huomautti.


FC Inter - IFK Mariehamn lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suoriaa lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia